Memduh BORAZAN


KOLTUĞA YAPIŞAN ZİHNİYETLER!...

Evet başlık aynen böyle. Koltuğu yapışan zihniyetler?


Evet başlık aynen böyle. Koltuğu yapışan zihniyetler?

Amatörün baş belası oldular. Bırakmak bilmiyorlar. Tutturmuşlar yönetimi, başkanlığı, antrenörlüğü karışan yok gören yok, eleştiren yok. Ohh ne ala?

Yıllardır koltuğa çakılı kalmışlar. Koltuk eskidi bu isimler eskimedi(!) Amatörün her yönü ile önünü kesiyorlar. Gençleşmek yerine hep bir adım iki adım geri gidiliyor. Nedir bunlardaki koltuk sevdası anlamış değilim. Aslında var ufak tefek çıkarları da ona mı tav oluyorlar acaba?.

Zaten amatör eti ne budu ne? Bunlarda çöreklenince önü kapanı veriyor kulüplerin. Ya şu gençlere dönüp arkasını bakan yok, şu gençlerin önünü açan yok. Neden hep böyle. Hep aynı isimler, hep aynı yüzler vallahi amatör camiası bıktı usandı bunlardan. Bırakın yahu şu işleri artık, bırakın. Sizin yüzünüzden amatör sevdalısı onca kişi soğudu her şeyden. Amatör neden gelişmiyor, neden futbolcu yetişmiyor, neden yönetici yetişmiyor?

Amatöre verilen önem neden her yıl daha da geriye düşüyor?. Bunları düşünen yok. Menfaati olan burada, amatöre gönül veren dışarıda. Yazıklar olsun yahu. Birçok kişinin aslında düşüncesini paylaşıyorum. Benim düşüncemde bu yönde. Hani şöyle bir isimleri tek tek gözden geçirdiğinizde hak vereceksiniz. Adamlar amatörce yaşlanıyor(!) bir adım dahi bulunduğu kulübü ileriyle götürememiş. Sadece bunların bir özelliği var. Her yıl amatöre yapılan yardımlarda ön safta yer almak. Otururlar biblo gibi. Vitrine koysan tam süs. İşte bir bu işe yararlar. Sonrası yok. Amatör kendi başına kendi kaderine terk ediliyor.

Öte yandan bazı isimler var ki gerçekten amatörlere tam destek vermek için gece-gündüz uğraşıyorlar, ama o insanlara ihanet eden isimleri geçtiğimiz günlerde yapılan açılış töreninde gördüm.

Alfabenin tüm harflerini yan yana getirsek bunlar hakkında iyi cümle kurulmaz. Sıkıldık, bunaldık, görmek istemiyoruz kelimeleri amatörde ağır basıyor. Bir Allah´ın kulu iyi demiyorsa kusura bakmayın bizimde bunu yazmamız eleştirmemiz gayet normal. Eğer sizde biraz düşünce, biraz yön verici bir yanınız varsa bırakırsınız, gidersiniz, gençlerin önünü açarsınız. Bizde buradan helal olsun deriz.

Yıllar işte böyle boş geçmiş amatör için. Bundan sonra daha iyi gelecek için daha iyi amatör için bu koltuğa yapışanların gönderilmesi, gitmesi şart. Yoksa birileri bu gidişe dur demedikçe amatör yalınayak kalacak? Bırakın gençlerin önünü açın amatör camia gençleşsin, başarıya odaklansın ve üst tarafa oyuncu verelim.