Memduh BORAZAN


KIYMETİNİ VE DEĞERİNİ ŞİMDİ ANLADINIZ MI?

Herkes, her yer sustu…Futbol, basketbol, amatör aklınıza gelen tüm branşlar… Sanki şaka gibi… Yıllarca düşünseniz akıllara gelmeyecek bir durum… Her yer kapalı, her yer sessiz, herkes tedirgin…


Herkes, her yer sustu…

Futbol, basketbol, amatör aklınıza gelen tüm branşlar… Sanki şaka gibi… Yıllarca düşünseniz akıllara gelmeyecek bir durum… Her yer kapalı, her yer sessiz, herkes tedirgin… Futbolla yatan kalkan Türkiye şimdi (Covid-19) ile yatıp kalkar oldu. Tıklım tıklım dolan statlar, kafeler, oyun alanları, AVM’ler aklınıza nere gelirse. Özellikle futbol dünyası. Nasıl oldu, ne olacak, ne zaman normale döneceğiz bilinmiyor. Evlerden çıkmayanlar, balkonlardan bakanlar, zil çaldığı zaman tedirginlikle kapıyı açanlar, yani artık yaşamımız çok farklı yerlere geldi kısa sürede. Her şeyi özler olduk. Kıymet bilmediğimiz her şeydi özler olduk. Gezmeyi, eğlenmeyi, eş dost ziyaretlerini, futbolu. Büyük bir boşluk içinde günler geçi veriyor.

Her gün acaba kim öldü, kim yakalandı bu virüse diye TV ekranlarına kilitleniyoruz. Olmadı geçmişe dönmek için eski futbol maçlarını izliyoruz. Filimler diziler derken virüsü azda olsa unutmaya çalışıyoruz. Hayat devam ediyor bizim için. Tabi ki kopamadığımız olmazsa olmazlardan futbol için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Yeşil sahaları çok özledik. Futbolu çok özledik. Amatör maçlara gitmeyi çok özledik. Öyle ki sahada mücadele eden futbolcularda eski günlerin değerini çok iyi anlamıştır. Kavga, gürültü ile başlayan amatörler, ‘VAR’ tartışmaları ile lig maçları vs.. Futbol izlemek ve futbol oynamak aslında aynı heyecanı bir arada topluyor. Şimdi herkes daha iyi anlamıştır futbolun kardeşlik olduğunu. Futbolun sevgi olduğu. Futbolun bir fırsat olduğunu herkes iyi anlamıştır.

Keşke eski günler geri gelse diye düşünen birçok kişiden biride benim. Ama asla eski günlerin geri gelmeyeceğini de artık öğrenmiş olduk.  Şimdi anladınız umarım bazı şeyleri. Sonuçta bu salgın eninde sonunda bitecek. Hayatını kaybedenler olacak. Dünya’da olduğu gibi Kayseri’de de her şey çok farklı olacak. A’dan Z’ye bir değişen Türkiye çıkacak karşımıza. Futbolu ile insanı ile marketi, spor salonları, amatörü, küçüğünden büyüğüne kadar iş yerleri çok ama çok farklı olacak. Umudumuz biran önce bu salgının biterek normal hayatımıza geri dönmek olsun.  Sağlığın ne kadar önemli olduğunu, beğenmediğiniz evinin, ailenin, annenin, babanın, evladın ve eşin ne kadar çok değerli olduğunu. Amatör futbolun sporun değerini şimdi herkes daha iyi anlıyor ve kıymetini biliyordur.

#EvdeKalKayseri

#EveHayatSığar

Kalın sağlıcakla