Erhan KAN


KISIR DÖNGÜ İÇİNDE KAYBOLMASIN

Kayseri´de son günlerde spor adına yaşanan tek heyecanın futbol olması ne kadar acı.


Kayseri´de son günlerde spor adına yaşanan tek heyecanın futbol olması ne kadar acı. Oysa ilimiz bir çok spor dalı için önemli bir potansiyele sahip. Ülkemizde önemli gelişmeler yaşanırken, Kayseri´de salon sporlarından mevcut bile korunamıyor. Kayserispor dışında en üst ligde oynayan tek takım olan Abdullah Gül Üniversitesi Spor Kulübü Basketbol takımınında her geçen gün kan ktaybetmesi ´´Acaba?´´ sorusunuda beraberinde getiriyor.

********************
İsmi neredeyse her sene değişmesine rağmen yaşattığı heyecan her zaman aynı kalan AGÜspor basketbol takımının bu sezon içinde bulunduğu büyük sıkıntılar, bu branşta da bir kapanmanın yaşanıp yaşanmayacağını düşündürmeye başladı. Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi´nde 7. sırada bulunan temsilcimiz ilk yarıyı 8. sırada tamamladığı için Türkiye Kupası oynama hakkı da elde etti. Buraya kadar herşey iyi ama yaşanan sorunlar ve tribündeki taraftar sayısının hızla erimesi ise düşündürücü olan nokta.

********************

Kadınlar Basketbol Ligi´nin en fazla seyirciye oynayan takımları arasında yer alan temsilcimizin tribün desteği her geçen sezon düşüyor. İlgi azalıyor. Zaten basketbolun içler acısı olduğu ilimizde bu takımın gördüğü az ilgi diğer bir züntü kaynağı oluyor doğrusu. Bu konuda acil adımlar atılması gerek.?Avrupa´ya ernken veda edilmesi, ligde üst sıralardan uzak kalınması, Türkiye Kupası öncesinde morallirin kötü olması bu sezonan kayıp yıl olarak kapatılma ihtimelini güçlendiriyor.

********************
İlimizde yaşanan kısır döngü içinde kaybolup gitmesini beklemeden önce basketbol konusunda acil çalışmalar yapılması gerekirken, bu geniş bir yelpazeye yaylarak potansiyel olarak güçlü olan voleybol ve hentbol konusundada alnı adımlar atılabilir.