Erhan KAN


KISA BİR DEĞERLENDİRME

Spor Toto Süper Lig´de ilk yarının son ermesi ile birlikte takımlar tatillerini sonlandırırak ikinci yarı için kamp çalışmalarına başladı.


Spor Toto Süper Lig´de ilk yarının son ermesi ile birlikte takımlar tatillerini sonlandırırak ikinci yarı için kamp çalışmalarına başladı. Özellikle Antalya´da üs kuran ekipler ikinci yarıya hazır duruma gelmeye çalışıyor. Haksız da değiller. Ligin ikinci yarısı ilk yarıya göre çok daha zor geçecek. Bunu söylemek ve tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. Hedefleri doğrultusunda her takımın kaybedeceği ve kazanacağı şeyler var. Birde artık telafisi olmayan maçlar ve elbette ikili averaj konusu devreye gireceğinden çikinci yarı maçları çok daha zorlu geçecek.

********************
Ligin ikinci yarısına şöyle bir genel olarak baktığımızda takımları 3 ayrı başlıkta toplamak mümkün. Üst sırada yer alanlar, her an hedefi değişecek takımlar, birde alt sıradaki takımlar. Bana sorarsanız ligin kaderini belirleyecek olan ekipler her an hedefi değeşibelecek takımlar. Peki bunlar kim? Elbette zirve ile alt sıralar arasında yer alan orta direk ekipler diyebiliriz bunlara. 8. sıra ile 13. sırada bulunan 6 takımı kapsıyor. Sivasspor, Bursaspor, Malatyaspor, Kasımpaşa, Akhisar ve Alanyaspor... Bunların ikinci yarıdaki hedefleri kolay bir şekilde değişim gösterebilir. Kötü sonuçlar ile ligde kalma yarışının içine girerken, yaklaşacakları 3 maçlak galibiyet serisi ile Avrupa Kupaları´na yönelebilirler.

********************
Üst sıradaki takımlar belli. Lider Başakşehir ile başlayıp Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Kayserispor, Göztepe ve Trabzon ile biten 7 takım. Bunların hedefini açıklamaya gerek yok. Şampiyonluk olmazsa en kötü Avrupa Kupalarını kovalayacak olan grup. Alt sıralar ise son 5 takımı kapsıyor. Kardemir Karabükspor bu takımların başını çekiyor. Osmanlıspor, Antalyaspor, Atiker Konyaspor ve Gençlerbirliği´ni bu takımlar arasında saymak mümkün.

********************
Her takımın belirli bir hedef doğrultusunda ikinci yarıda sahada olacağını düşündüğümüzde maçların her birinin ne kadar büyük bir öneme haiz olduğunu söylemek sanırım doğru olur. Özellikle az hata yapan takımın güleceği ikinci yarıda işler oldukça çetin geçeceğini bizlere gösteriyor.