Erhan KAN


KINA DÜKKANI!

Evet, son günlerde en çok konuşulan konulardan biri Kayseri Erciyesspor oldu. Haftasonu deplasmanda Diyarbekirspor´a 10-1 yenilerek ligin bitimine 9 hafta kala resmen lige veda eden va amatör kümenin yolunu tutan Mavi-Siyahlı takımın bu durumu sanki bi


Evet, son günlerde en çok konuşulan konulardan biri Kayseri Erciyesspor oldu. Haftasonu deplasmanda Diyarbekirspor´a 10-1 yenilerek ligin bitimine 9 hafta kala resmen lige veda eden va amatör kümenin yolunu tutan Mavi-Siyahlı takımın bu durumu sanki bilinmiyordu. Sezon başlarken, bu son belliydi. Ama takımın bu hallere düşmesinin Kayseri içinde hiç bir ses getirmemesi, buna karşılık diğer illerde daha fazla konuşulması bile Kayseri için ayıpların en büyüğü değil mi? Sezon başında yazdık, çizdik, şehrin ileri gelenlerine seslendik. Bu takımın Kayseri´nin bir değeri olduğunu sahip çıkılmasını gerektiğini dile getirdik.

********************
Ama ne oldu? Kim duydu? Kimse duymadı, daha doğrusu herkes duymamazlıktan geldi. Olan?Kayseri´nin gençlerine omdu. Sözün hülasası yazık oldu yazık!

********************
Mazisi başarılar ile dolu olan Kayseri Erciyesspor, gelecek sezondan itibaren amatör ligde yer alacak. Bir çok şehrin profesyonel takıma sahip olabilmek için milyonlar harcadığı günümüzde sözüm ona uyanık Kayseri, elindekinin kıymetini bilemedi. Halk bildi de bu kulüpten nemalananlar, kirli çamaşırlarının ortalığa savrulmasından korkanlar bilmedi. Bilmezden geldi... Dün bu olaylar için Kayseri Erciyesspor Taraftarlar Derneği Eski Başkın Mehmet İncialan bir açıklama yaptı. Köşeyi bu açıklama ile bitirelim zira bizimde duygularımıza tercüman oluyor çünkü. İşte o açıklama: ´´Kayseri Erciyesspor oynadığı maçta 10-1 gibi hezimet bir sonuçla amatör kümeye düşmeyi garantilemiştir. 85 yıl Kayseri ve Türk sporuna hizmet veren kulüp göz göre göre birilerinin siparişi üzerine bu hüzünlü sonucu yaşamıştır.
Şehrimizin tamamının ilgisizliği sonucu kaybettiğimiz değerin büyüklüğünü gelecekte çok daha iyi anlayacağız.
Takımın bu hale düşmesine sebep olanları Allah´a havale ediyor ve bir kına dükkanına uğramalarını tavsiye ediyoruz. Üzüntümüz kelimelerle anlatılacak gibi değildir.´´