Metin SÖNMEZ


KÂĞIT HELVA GİBİ?


 

  Kayserispor´da tüm yoklar bir araya gelmiş sanki!

  Futbol yok...

  Kazanma arzusu yok?

  İnanç yok...

  Hâsılı, hiçbir şey yok.

  Hâl böyle olunca, elbette Osmanlı maçında mağlubiyet kaçınılmaz sondu, öyle de oldu. Oysa, düşmeme adına direnç gösterebilecek G.Antep evinde kaybetmiş, sarı-kırmızılı takım kazansa, işlem tamam olacak ama nerede?

  Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte Perşembe´nin gelişi, Çarşamba´dan belliydi desek yeridir. İte-kak futbol oynayan, piknikte gibi tavır yapan bir oyuncu grubu? Ki rakip son haftaların en formsuz, moralsiz takımı. Buna rağmen Kayserispor´da iyiydi diyebileceğimiz, ayakta durabilen tek isim yoktu sahada. Kazanıp, alt taraf ile alakayı kesmek varken, ?Aman canım? kıvamında, kâğıt helva gibi dağılan ev sahibi, G.Antep´in ardından, Osmanlıspor´dan da 4 gol yedi? İşin doğrusunu ifade etmek gerekirse, rakip istese bir 4 gol daha atardı diyeyim, gerisini siz anlayın.

  Kayserispor adına futbolcuları tek tek ele almak isterim ama yorum yapılacak kimse yok. Yani o denli vahim bir durum söz konusu. A kardeşim, bir takım bu kadır mı erken pes eder. Oysa geri düşmüşsün bir penaltı ile beraberliğe gelmişsin, sonra? Sonrasında yine yadeller? İşte sarı-kırmızılı takımın taraftarının üzüldüğü noktada bu. Yoksa elbette, futbolun içinde kaybetmekte var. Lakin böylesine ucuz bir yenilgi en büyük üzüntü kaynadığı.

  Neyse ki, alt taraftan yukarı doğru direnç gösterebilin kimse yok gibi görünüyor. Ancak ne olursa olsun Osmanlı mücadelesi kulaklara ciddi biçimde küpe olmalı. Artık lamı-cimi yok bu işin. Teknik Direktör Sergen Yalçın, ilk iş olarak futbolcularına bu maçı tekrar izletmeli ki, herkes halini pür melalini görsün.

  Doğrusu, şu referandum arası da tam zamanında geldi Kayserispor adına.

  15 günlük periyodu Kayserispor doğru kullanmalı ve layık olduğu yerde kalmalı. Çok şey değil? Şehrin tek beklentisi bu!