Mehmet KETENCİOĞLU


KENDİ KUYUMUZU KENDİMİZ KAZDIK!

Süper Ligde futbol maçlarının bitimine 2 hafta kala Gaziantep FK ile Kalyon Stadında karşılaştık. Yeni teknik direktörün göreve başlamasının üzerinden 3 gün geçmiş ve spor kamuoyu olarak biz hocadan ilk maçta zor olanı, harikalar yaratmasını bekliyorduk.


Süper Ligde futbol maçlarının bitimine 2 hafta kala Gaziantep FK ile Kalyon Stadında karşılaştık. Yeni teknik direktörün göreve başlamasının üzerinden 3 gün geçmiş ve spor kamuoyu olarak biz hocadan ilk maçta zor olanı, harikalar yaratmasını bekliyorduk. Eh etek dolusu para vereceğim diye göreve getirdiğin Dan Petrescu hocada 3 gün önce yaptığı açıklamada "Kimse bizden iyi futbol beklemesin. Bütün hedef puan almak" demişti alacağı paraya nazire yaparcasına. Ama 19.haftaya 17 maç yaparak giren Kayserisporumuz 18. maçında kendi futbolcularının 2 bireysel hatası ile 2-1 kaybetti, son iki haftada yerli hocalarımız ile yeşeren ümidimizi yine erteledi, "olursa haftaya puan veya puanlar" dedi, popomuza 1 tekme ile bizi Kayseri’ye gönderdi. Sahada iyi bir sonuçta yoktu, iyi futbol da. Sadece gayret vardı, onu da kendi bindiğimiz dal ile kestik. Ağız üstü yere düştük. Çok hayalci bir millet olduk, kolaydan para kazanmayı düşünen, Türkiye’nin kısa zamanda ekonomik anlamda düze çıkacağına inanan boş beleş laflara kulak kabartan insanlar haline geldik. Futbolun istikrar oyunu olduğunu öğrenemedik. Dan Petrescu ile ilk hafta havayı soluyamayacağımızı işimize gelmediği için düşünmek bile istemedik. Ben diyorum ki ilk yarıyı unutun. Hiç puanımız yok diye düşünün, bütün planları 2.yarıda alacağımız minimum 24 puan var diye yapın, üstünü garsona bahşiş bırakın... 22. hafta Kasımpaşa'dan, 24.hafta Erzurum’dan, 25. hafta Ankaragücü'den, 28.hafta Rizespor'dan, 32.hafta Göztepe’den, 35. hafta Konyaspor'dan, 36.hafta Gençlerbirliğin’den, 38.hafta Denizli’den, 39.hafta Malatya’dan, 9 maçtan 3 puan almayı düşünmeliyiz. Diğer maçlardan niye hiç bahsetmedim çünkü ilk on içinde olan ve bana göre başka kulvar da hedef kovalayan rakiplerimiz onlar. Alırsan puan ekstra olur.

SAÇMA DÜŞÜNÜYORSUN DİYENLER OLABİLİR!

Bu yazdığıma futbolu bilen insanlardan itiraz geleceğini" futbol maç maç değerlendirilir. 2.yarıda diğer takımların ne transfer yapıp yapmayacağını bilmeden, Kayserispor transfer yapmadan böyle düşünmek çok saçma olur" deneceğini biliyorum. Ama... Âmâsına dikkat edelim lütfen 3 puan alalım diye yazdığım 9 takım küme düşme hattında bizim rakiplerimiz olduğu için her maçtan alınacak 3 puanı 6 puan değerinde görmek gerekir. İşte bu yüzden bahsettiğim 9 maçtan 5 maçta bile 3 puan alsan bana göre 30 puan değeri taşır ligdeki yarış açısından… Hani çocukken 4-5 yaş büyüklerimiz ile oynamak isteyince " git yaşıtlarınla kumda oyna" diye kovalanırız ya, bizim halimizde öyle işte. Tepedekilere de çelme takabilirsen kaymaklı kadayıf olur hedefinde yokken Avrupa’yı bile kovalayabilirsin. Ama önce Türkiye, önce kendi yaşıtlarımız...

KVRZIC ZOR OLANI YAPTI KENDİ KALESİNE ATTI,

YAW ACHAH AMATÖRCE PENALTIYA SEBEP OLDU... PES YANİ!

Gaziantep’ten en az bir puanla dönmek için futbolcular canla başla çalıştı. Çalıştı ama 2 futbolcunun Kvrzic ve Ackah'ın bireysel 2 hatası puanı engelledi. 8 sene amatör oynadığım takımlarda hocalarımızın papağan gibi tekrar ettiği bir şey vardı. "pozisyon hatası yapmayın, farz edin ki yanlış yerde durdunuz Top’ta size geliyor sizde gelen topu görüyorsunuz, geldiği yöne doğru dokunun yeter" derlerdi kulakları çınlayasına hocalarımız... İşte amatöre verilen nasihati Kvrzic kardeşimiz profesyonelce becerememiş ki zor olanı yapıp kendi kalesine gol atmış... Sahadaki gayretine bakınca artı eksiyi götürdü diyebiliriz. Olur, futbolda böyle aksilikler der geçeriz...

ACKAH IN YAPTIĞI PENALTIYI AMATÖR FUTBOLCU YAPMAZ!

76.dakikaya kadar 1-1 devam eden maç sonradan oyuna pimi çekilmiş el bombası gibi giren Yaw Ackah'ın saçma sapan neden olduğu penaltı ile Antep kebabını boğazımıza durdurdu. O pozisyonda topu götürmeye çalışan Oğuz’a sadece ceza sahası dışında müdahale etse alacağımız ceza frikik olacak. Hiç müdahale etmese Oğuz ortayı yapacak belki gol olacak, belki olmayacak. Sağ olsun Ackah kardeşimiz işi varsayımlara bırakmadı garanti olsun diye adamı yerden süpürdü. Penaltı mıydı diye soran kardeşlerimiz oldu. Pozisyonda Halil Umut Meler  penaltı değil dediği ilk saniyede henüz var devreye girmemişken ben "penaltı kararı gelir" dedim ve akabinde var uyardı. BAL GİBİ PENALTI...  İçimde penaltı ve hakem ile ilgili zerre kadar kuşku yokken yine de gece saat 02.00’ye kadar Teknik Analizde Bünyamin Gezer hocayı izledim. Bünyamin hocada % 100 penaltı. Tartışması bile olmaz bunun" dedi.

FERNANDES VE KANGA İLK YARIDA OYNAMAMALI

ZANNEDERSİNKİ  AĞIR SIKLET 2 GÜREŞÇİ VAR SAHADA!

Dan Petrescu takıma yeni katıldı ama önceki maç videolarını defalarca izledi. Yardımcılarına da izletti. Bu kadar ağır, kilolu güreşçi görüntüsü ile sahaya çıkan kardeşlerimizin ilk on birde sahaya çıkması yerine Campanharo'nun tercih edilmesi gerekirdi. Bunu maçları izleyen herkes söylüyor sadece ben değil. Kaldı ki hocanın çalıştırdığı takımlarda genelde fizik kondisyon yönünden üstün takım oluşturduğunu biliyoruz. Bura da yanlış tercih yaptı yada yardımcıları yanılttı hocayı. 2 futbolcunun 2. Yarı maçına kadar son 2 maçta oynatılmaması, çok iyi antrenman verilmesi gerekir. Yaşı başı ne olursa olsun Fernandes iyi kondisyonla bu takıma en azından 45 dakika faydalı olur. Yılların tecrübesini kazanmak gerekir. Aynı şekilde henüz 22 yaşında olan Kanga iyi bir diyet ve antrenman ile özlediğimiz hale gelir inşallah.