Mehmet KETENCİOĞLU


KEL BAŞA, ŞİMŞİR TARAK!

 Süper Ligde ligin sonu yaklaştıkça üzerimize giyeceğimiz kumaş boyunun  kısaldığını her sporsever gibi bizde biliyor ve tedirgin olmaya devam ediyoruz.


    Süper Ligde ligin sonu yaklaştıkça üzerimize giyeceğimiz kumaş boyunun  kısaldığını her sporsever gibi bizde biliyor ve tedirgin olmaya devam ediyoruz. Alttaki takımların içinde Ankaragücü çok iyi bir hava yakaladı ve 6 puan değerindeki maçta Başkent derbisinde Gençlerbirliği’ni 2-1 yenerek 3 basamak birden yükseldi. Oynadığı futboldan ziyade gösterdiği üstün mücadele Hikmet Karaman hocanın bir eseri. "Yandı, bitti, kül oldu denen takımı yeniden canlandırdı Hikmet hoca. Darısı bize ve Hamza hocaya diyeceğim ama sahaya çıkmadan sakatlanan İlhan ve haftalar sonra zoraki bir gol atabilen Muğdat'ın sakatlanmalarının arkasına saklanıp bahane arıyoruz artık.
    Bu durum tam da KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAK... Sezon başında Alibec var, İlhan var, Muğdat var, Luckassen var. 4 golcü ile geleni gideni ikileriz nidalarıyla maçlara çıktık, 2-3 yedik ve arkamıza bakmadan döndük, şimdi bunların hiçbiri yok diye ağlamaya başlıyoruz. Adam gibi işi bilen sportif direktörümüz olsaydı, daha doğrusu kılavuzumuz karga olmasaydı gereksiz sayıda 14-15 transfer yerine nokta tabir edilen 6-7 transfer ile mücadeleye girilseydi şimdi bu bahanelere gerek kalmadan mücadele verilecekti.  Muğdat olsaymış ta, İlhan olsaymış ta 3 puan bizim olurmuş ta. Ölme eşeğim ölmede yaz gelince arpa verek misali olmayacaktı hani...
    33. Hafta son oynadığımız Trabzonspor deplasmanında nefes alamasak da % 75' e , % 25 topu Trabzon’a teslim etsek te kalemizde panter kesilen Doğan’ın sayısız kurtarışı ile zorda olsa Trabzon dan 1 puan ile dönebilmiştik. Dönmüştük ama bu maçtan sonraki 09 Nisan tarihli köşe yazımda aynen şöyle demiştim. "Kendi sahamızda oynadığımız maçlardan mutlaka 3 puan almalıyız ki lige sarılabilelim. Trabzon maçındaki direnç Antalya maçında gösterilebilmeli ki Trabzon’dan alınan 1 puan değer kazansın. Fraport-Tav Antalyaspor maçı çok çetin bir maç olacaktır. Ersun Yanal bugüne kadar görev aldığı maçlarda tatlı sert futbol ile defansını sağlama almaya çalışan bir oyun anlayışı ile oynatmıştır takımlarını. Şu ana kadar ligde en az gol yiyen 9 takımdan biri olan Antalyaspor da bunu kanıtlamıştır tecrübeli hoca. Kayserisporumuz için Antalya maçında gol erken gelmeyebilir. Bizim hedefimiz gol yemeden gol atmak olmalıdır. Aksi taktirde yediğimiz golü çıkarmamızda zaten yok denecek kadar az golcümüzle çok zor olur inanın sporsever dostlarım. Lig devam ediyor, umut sürüyor." diye yazmıştım. 
    Yazdıklarım harfi harfine, noktasına virgülüne kadar çıktı bu maçta. Keşke ben yanılsaydım da 3 puan bizim olsaydı. Olmadı olamadı...3 puanı Antalya kaptı, bize de hava almak kaldı... Şimdi umutları yine ertele, martavala devam de!  Önümüzdeki maç Konyaspor maçı. Şimdiden söylüyorum. Antalyaspor maçında oynanan oyunun hemen hemen bir benzerini oynayacaktır Konyaspor. Bu maçta yazdıklarımı kopyala yapıştır ile o maçta okuyacağımızı tahmin edebiliyorum. Az gollü kısır bir maç olacaktır bu maç. İnşallah Antalya bizi nasıl kendi evimizde yendiyse bizde olmayan golcülerimiz ile Konya’yı deplasmanda yenebiliriz. Umuda devam... Neden olmasın...