Memduh BORAZAN


Kayserispor Lig´e El Koydu

Deselerdi inanmazdım. Önce Fenerbahçe´yi, sonra Galatasaray´ı sonrada Bursasyor´u yenip 9 puan toplayacak diye


Her şey değişti, Kayserispor lige el koydu. Son haftalardaki performansı ?İşte bu´ dedirtti. Geç oldu, güç oldu ama işte oldu. Her şey bitmiş değil fakat böyle giderse kazanan Kayseri olacak. Ligde kalan Kayserispor olacak.

Uzun zamandır beklediğimiz sonuçlarla birlikte Kayserispor, lige iyice sarıldı. Düşme hattından da bir adım uzaklaştı. Aslında lig yeni başlıyor Kayserispor için. Hem yönetim, hem teknik heyet ve hem de futbolcular iyice ısındı. Takım tam gaz gidiyor. Önüne geleni yakıp yıkan bir fırtına misali..

Geride kalan maçlarla birlikte Kayserispor için aslında bu hafta final niteliği taşıyan bir maç var. Çaykur Rizespor deplasmanı. Bu maç aslında her iki takımında kaderini büyük ölçüde etkileyecek. Kolay maç değil. İki takımın alt sıralardan kurtulmak için ?Varmısın-Yokmusun´ mücadelesi gibi. Tansiyonu yüksek bir mücadele bekliyor.  Eğer Kayserispor Rize´den puan ya da puanlarla dönerse işte bu iş bitti denir. Yok puan ya da puanlar kaybederse, sıkıntı hissedilir. Sırasıyla Kasımpaşa ve Beşiktaş maçları da Kayserispor için kritik bir viraj olur.

Takım kendine gelmişken, futbolcular havayı yakalamışken, bu iş tam bitti diyecek duruma gelmişken, Kayserispor, Rize´den de puan ya da puanlarla dönebilecek bir durumu aslında yok değil. Benim düşüncem hiç olmaz ise 1 puan getirir.

Temennimiz şudur ki, ? Bu takım Kayseri´nin takımı. İyi futbolu, güzel sonuçları hepimizi sevindirir. Yok olmaya gelmiş bir Kayseri Erciyesspor gibi  Kayserispor´umuzu kimseye yedirmeyiz.

Evet, yazımın başlığı ?Kayserispor lige el koydu´? Bu saatten sonra da bu eli çekecek değil. Kalın sağlıcakla..