Memduh BORAZAN


KAYSERİSPOR ÇOK ŞEY KAZANDI

Favorisi olmayan bir maçtı Demir Grup Sivasspor- İstikbal Mobil Kayserispor mücadelesi? Lige verilen uzun bir aradan sonra karşı karşıya gelen ve Anadolu derbisi olarak adlandırılan maçta kuşkusuz Kayserispor´un kazanması hepimizi mutlu etti.


Favorisi olmayan bir maçtı Demir Grup Sivasspor- İstikbal Mobil Kayserispor mücadelesi? Lige verilen uzun bir aradan sonra karşı karşıya gelen ve Anadolu derbisi olarak adlandırılan maçta kuşkusuz Kayserispor´un kazanması hepimizi mutlu etti. Kazanması derken sadece maç kazanmadı, sadece 3 puan almadı sarı kırmızı ekip. Güvenini tazeledi, alt sıralara el salladı, üst sıralara merhaba dedi ve en önemlisi Avrupa kupalarına katılmak için önemli bir adım attı hem de dev adım. Kimsenin aklında bile geçmiyordu maç günü Sivasspor´a 3atıp geleceğini.

Tabi yazımın başında da söyledim favorisi olmayan bir maçtı ama iri olan, diri olan, koşan, mücadele eden bir Kayserispor izledik Sivas´ta. Maçın oynanacağı gün erken saatlerde Başkan Erol Bedir ve beraberindeki bazı idareciler taraftar otobüsü ile Sivas´a hareket etti. Otobüs içerisindeki renkli görüntüler mutluluğun bir başlangıcı olarak değerlendirildi. Aynı gün taraftarla gelen, onlarla mola verip bu önemli maça giden Başkan Bedir, maç öncesi taraftara büyük moral oldu. Bu morali alan taraftarlar Sivas´ın yeni stadında gümbür gümbür kendini gösterdi. Doksan dakika boyunca takımını destekledi, hiç susmadı. Goller ardı ardına gelince taraftarların sevinci görmeye değerdi. Sahada futbolcular, tribünde taraftarlar gerçekten Sivas´ta muhteşemdi.

Haftalar eriyip gidiyor. Kayserispor yeni hedeflere doğru ilerliyor. Bu sezon transfer yapamadı ama önümüzdeki sezonun hazırlığı artık yapılmaya başlanmalı zira takım aldı başını yukarlara doğru gidiyor. Kalan haftalarda Alacağı puanlar hedefine götürür mü, götürmez mi bilinmez ama gidecek oyuncuların yerine nokta atışı yapılması, özellikle yabancı oyuncular konusunda dikkatli transfer politikası izlenmeli. Bir yabancı oyuncunun istenileni verememesi takım adına büyük yaralar açtığını bu sezon gördük.

Kayserispor´un kimi yeneceği, kimden puan alacağı, kime kaybedeceğinin önemi yok artık. Ligde kalmak için sanırım bir 6 puan daha alınırsa iş sağlama bağlanmış olur. Alt sıralara baktığımız zaman ?bu iş bitmiş´ rahatlığı asla olmamalı. İşi sıkı tutup son dakikalara kadar aynı heves ve nefes ile mücadele edilmeli.

Bu hafta zor, o ahta zor, şu hafta zor derken Sarı-Kırmızı ekip çok az bir darbe ile bu zorluktan sıyrıldı ve alnının teri ile şimdiki yerine tırmandı. Dediğim gibi bundan sonra maçlarda da alacağı puan ya da puanlar hedefi belirleyecek. İşi sağlama alan, artık yukarıdan alt sıralara bakan sarı kırmızılı kulüp kalan haftalarda bu başarısını taçlandırmalıdır.

Yayında ve yapımda emeği geçen derler ya, biz de bu takımı alt sıralardan üst sıralara taşıyan tüm ekibe teşekkür ederiz.