Memduh BORAZAN


KAYSERİ´NİN ÇOCUĞU DENİZ

Kime sorarsanız sorun Deniz Türüç kim diye Kayserispor´un başarıyı oyuncusu, transfer listelerin başında olan futbolcu, yıldızı parlayan bir oyuncu diye cevap alacağınızdan şüphem yok.


Kime sorarsanız sorun Deniz Türüç kim diye Kayserispor´un başarıyı oyuncusu, transfer listelerin başında olan futbolcu, yıldızı parlayan bir oyuncu diye cevap alacağınızdan şüphem yok.

Genç, başarılı, takıma katkısı çok, galibiyetlerde payı olan bir oyuncu. Geçtiğimiz sezon sahada neler yaptığını gördük. Bu takımı sırtlayan oyuncuların başında Deniz Türüç gelir. İlk iki haftada yeni sezona iyi başladı. Her futbolcunun her başarılı oyuncu zaman zaman kendisinden istenileni veremez, bunu dünyanın en iyi oyuncusu bile veremez. Deniz, son maçta taraftarın ıslığı ile protesto edildi. Üzüldüm, yani taraftarın bu davranışı Kayserispor´a katkısı büyük olan bir oyuncu için yapılmamalıydı.

Tamam, iyi oynamamış olabilir, istenileni verememiş olabilir. Ama bunu geçmişi hemen unutup bir maç için Deniz´i protesto etmek gerçekten yakışmadı. Kalitesi ile kendini ispatlamış, Kayserispor´a geçen sezon ve ondan önceki sezon ki katkısı ne çabuk unutuldu?. .

Yeri geldi sakat sakat oynadı, yeri geldi takımı için, taraftar için ve şehir için elinden gelenin fazlası yaptı Deniz Türüç. Bu yapılanları unutmamak lazım ve Deniz´e  destek olmak lazım.

Ahde vefa diye bir şey var yani bir maçta iyi performans sergileyemedi diye futbolcunun taraftara olan sevgisi kaybedilmemeliydi, güveni yıkılmamalıydı. Deniz Türüç, genç ve yetenekli bir oyuncu. Peşinde çok kulüp dolaştı. O Kayserispor´u tercih etti. Kayseri´nin takımını yarı yolda bırakmadı. Gitmedi bir yere. Bu futbolcu bu düşünceler ile Kayserispor´da kaldı. Çok ta iyi etti. Burada daha güzel günler geçirecektir. Bir maç için Deniz Türüç yok edilmemeli. Bir maç için oyuncunun şevki istediği kırılmamalı.

Değeri milyon dolarları bulan Deniz, Kayseri´de kendini ispatladı. Gol attı, pas verdi, asist kralı oldu. Bunlar iyi şeyler. Takımı adına her şeyi yaptı ve yapıyor da. Deniz, üzülmüştür, yıkılmıştır. Taraftardan beklemediği bir hareket görmüştür.  O maçta istenileni veremedi Deniz ama protestoyu hak edecek kadar hiçbir başarısızlığı da olmadı.

Bakın hafta sonu Deniz Türüç, belki de taraftarın o ıslığını Beşiktaş maçında da kulaklarına gelecektir. Beşiktaş maçında belki de bu protestonun izleri olacaktır. Bu nedenle taraftarın gelecek maçı düşünmesi gerekir. Yapacağı bir hareket maalesef futbolcuların üzerinde olumsuz etki yarattığını bilmelidirler. Sonuç olarak, Deniz Türüç, Kayserispor evladı ve bir oyuncusudur. Sahip çıkılması gerekir.