Erhan KAN


KAYSERİ´DE HAKEMLİK

Merkez Hakem Kurulu, 2017-2018 futbol sezonunda görev yapacak hakem ve gözlemcileri açıkladı. Listeye baktığımızda Kayseri adına son derece vahim bir tablo ortaya çıkmış durumda.


 

Merkez Hakem Kurulu, 2017-2018 futbol sezonunda görev yapacak hakem ve gözlemcileri açıkladı. Listeye baktığımızda Kayseri adına son derece vahim bir tablo ortaya çıkmış durumda. Süper Lig´de takımı bulunan, çeşitli kategorilerde bir yılda binlerce maç oynanan ilimizden Süper Lig´e bir hakem bile verilmemiş. Bir tane yardımcı hakemi atlamayalım. Ama bu durum sürpriz mi? Kesinlikle hayır. Kayseri´de amatör maçlarda bile evlere şenlik görüntüler sergileyen hakemlerimizin ulusal bazda başarılı olamaması şaşırtıcı değil. Yıllardır kan kaybeden Kayseri hakemliği neredeyse son yıllarda dibi gördü.

 

           ********************

   Peki neden? Kayseri futbolunun son 20-25 yıllık dönemine yaşı yetenler, bugünün hakem listesine baktığında hiçte yabancı olmadığı soy isimleri ile karşılaşabilir. Nasıl mı? 25 Yıl önce hakemlik yapıp, daha sonra aynı camiada yöneticilik yapmış birçok ismin şimdi çocukları aynı işi yapıyor. Bir nevi saltanat. Babadan oğula geçmiş. Klasman listeleri hazırlanırken de bu detay unutulmuyor elbette. Sadece hakemler mi? Hayır! Spor camiasında belli başlı köşelerini tutmuş, kultuğuna yapışmış bazı memleket büyüklerinin de oğulları hakemlik yapıyor ki birbirlerinin hamiliğini üstlenerek fazla ses çıkarmadan hakem hatalarının üstü rahatlıkla örtülüyor.

 

           ********************

    Amatörler kan ağlıyor hakem hatalarından. Ama ne hikmetse kulüplerin yanında olması gerekenler hakemlerin yanında durunca her şey örtbas ediliyor, yine tek suçlu amatörler oluyor. Bu durumda kendi ayaklarına sıktıklarının farkında olmayan hakem yöneticileri her daim haklı olduklarını savunmaya ısrarla devam ediyor.

 

           ********************

   Gerçeklerin er yada geç ortaya çıkma gibi kötü bir huyu vardır. İşte böyle listeler başarının-başarısızlığın en güzel göstergesi. Şimdi spor camiasının ileri gelenlerinin (!) Sümer Amatör Evi´nde bir toplantı düzenleyip, ´´Bizim hakemler başarılı aslında. Bu listelerin hazırlanmasında Kayserili amatörlerin hatası var´´ demelerini bekliyorum. 

Mehmet Ketencioğlu
7.07.2017 17:12:08
Hakemler ile Erhan kan kardeşimiz tamamen gerçek bir tabloyu ortaya koymuş. Noktasına, vurgulune ilave" tencerenin debi kara olunca içinde pisenden ne hayır bekliyiruzki!

L.saffet sarva
8.07.2017 16:03:24
Ne yazikki Türkiyede aci bir gercek var Babadan ogula Hakemlik. Futbol bir sabattir futbolun icinden gelmeden en azindan A.B genc takimlarinda futbol oynayip 2.3 sene futbol oynamis genc yetenekli futbolcular lisansli 2.3 sene futbol oynamis olanlari Hakemlikte egitip iyi bir Hakem olmalari saglanir. Buda Hakemlerin Futbolun icinden gelmeleri ile olur....