Necmettin ÇUHADAROĞLU


KAVGA


 

Neden ve niye diye sorasım var. Her şey iyi giderken kavganın ne anlamı var.

Neden

Niye

Herkes mayasına göre hareket eder. Maya ne ise, hamur ne ise o ortaya çıkar. Karabuğday unundan birinci sınıf baklama çıkmasını beklemek gibi bir şey bu. Memleketimden insan manzaralarına bir bakın.

MHP bize yardım etmedi ya da bize çok faydalı olmadı diyen bir belediye başkanına MHP İl başkanının söylediği sözler ne yenilir ne de yutulur bir şey değil. Aslında seçim güvenli bitti mi? Bitti? Ak Parti zor da olsa istediğini aldı mı aldı. Sonrası, ne gerek var bunlara denilecek cinsten.

Ne belediye başkanlarının bu sözleri, ne de Baki Ersoy´un sözleri ortamı germemeli. Baki Ersoy´un da işi pekte kolay değil. Kemikleşmiş ülkücüleri ikna etmek, referandum için kapı kapı dolaşmak tabi ki zor ama bir başkana hiç yakışmadı. Bu lafın ağzından çıktıktan sonrasını ilgilendiren bir durum bu. Onun esiri oluyorsunuz. İşte yukarıda bahsettiğim durum gibi.

Ak Partili Belediye Başkanları´ da gerek olmayan bir açıklama yapmış oldular. Tüm bunlara rağmen kazasız belasız bir seçim atlatıldı. Almanya´nın parlamento binasına astıkları Nıean pankartlarına rağmen, İngilizlerin kıskançlıklarına Avrupalıların ülkemizi karıştırma girişimlerine rağmen bir seçim atlatıldı ve bitti.

Artık yeni Türkiye´ye bakacağız. Evet, çıktığı için kimse bizi denize de dökmedi. Bu sözü söyleyen zavallı şimdi ne halde diye bakın soran bile yok. Onun için söz ağızdan çıkmadan iyi düşünmek gerekir. Eğer Doğu ve Güneydoğudaki oy artışları olmasa idi Referandum yerle yeksan olurdu. İç Anadolu ve MHP nin kalelerinden gelen oylar olmasa idi bu gün bu kadar rahat konuşamazdı kimse.

Bu sebeple MHP nin katkısını inkar etmemekle birlikte Ak Parti ne kadar oy kaybetti herkes onun bir muhasebesini yapması gerekir. Fetö terör örgütü ve onların bağlantılarının kaybettirdiği oy ortada. Birde Ak Parti, içerisindeki kriptolar, Ak Parti içinde olupta EVET demeyenlerin iyi ayırt edilmesi gerekir. Şu bir gerçek, MHP destek vermese idi AK Partinin oyları ile bu referandum geçmezdi.

Bu böyle biline.

Ama AK Parti cephesinden olanlar söylemlerine çok ama çok dikkat etmeleri gerekiyor. Bu kanunlar yine MHP nin desteği ile kanunlaşacak. Yani daha çoook ama çok uzun bir yol arkadaşlığı yapmanız gerekiyor MHP lilerle Saygı değer AK Partililer. Şimdiden çatı çökmesin.

Altında siz de kalırsınız.

Hadi hayırlı uğurlu günler.

Kalın Sağlıcakla.