Necmettin ÇUHADAROĞLU


KARIŞIK

Sıkıntılanma mübarek sana bir şey olmayacak.


Sıkıntılanma mübarek sana bir şey olmayacak.

 Ne ayeti dinledin ne sünneti ama yine de bu kadar söylediklerimi üzerine alınmadın ya ne diyeyim pes doğrusu. Gerçi kime ne olacağını Allah bilir. Gaibden haber falan getirecek durumumuz yok. Beşer olarak aklımızdan geçenleri söylüyoruz o kadar. Yalnız sana tavsiyem çok üfürme Ankara´daki tanıdıklarının olduğunu birileri gerçek zanneder hani o tanıdığım dediğin adamların kulağına kar suyunu kaçırırsa anırmasını dinlersin. Ya da tam tersi seni avazın çıktığı kadar anırtırlar. Çok atma, ufaktan gel. Elin dursa dilin durmuyor. Yapma. Adam sanıyorlar seni dur ve otur oturduğun yerde. Çapsızlığın lüzumu da yok.

Evet, TV1 Ekranların her pazartesi günü ?´Gerçek Gündem´´ programı başlıyor. Kayseri de gerçek gündemde boş laf yok, iftira yok, gerçeklik var. İlk programda tüm Türkiye´nin ve Kayseri´nin Kanser hücresi Kooperatifler var. Kimi üye avlayabilmek için, kimi rant için kimi de kendi kurduğu kooperatiflere üye yapabilmek için imtiyazını, koltuğunu kullanıyor onlara bakacağız.

Hangi oda başkanı rantiyeci oldu? Dükkânlarına güç yetmeyen başkanlar. Bakanlıklar ne dedi? Bakanlıklara giden projelerde kendi esnafına dükkan sağlayacaksın denmesine rağmen kanundaki boşlukları kullanarak hangi kişilere rant sağlandı.

Bir evim olsun dediler kazığı yediler diyebileceğimiz hala mahkemeleri devam eden kooperatifler. Çözüm noktası ne?

Düven önünün göbeğinde oturumun ruhsatı dahi olmayan bina çürümeye terk edildi. Dükkânların akibeti, tinercilerin yatağı haline dönen binalar. Binanın içler acısı hali ve daha fazlasını da bulacağınız program TV1 ekranlarında olacak. Gücümüz, nefesimiz yettiğinde dilimiz döndüğünce anlatacağız.

Bu arada kimsenin kazancı ile işimiz yok. Yasal işler yapan herkese selam olsun der geçeriz ama bir gün Kayseri de olmadık işlerden dolayı başımıza bir şey gelmeden tedbir almamız gerekir diye düşünenlerdenim.

Üç gün önce parasız gezenler kooperatif kurarak zengin oldular mı?

Daha fazlası da programda.

Bir taraftan güzelleşmesi ve modernleşmesi için milyonları harcadığımız Kayseri, bir taraftan geçmiş belediyelerin hatalarından kaynaklanan binalar. Hepsi karışık konular.

Gelelim son konumuza, Kayseri de adliye var, polis var, kanun var, yasa var. Hakkınızda yanlış yazı mı yazdım? Gidin mahkemeye, PKK lılar için TV ekranlarında Şerefsiz dedim, kim onlara şerefli derse yine söylüyorum o şerefsizdir. Fetö cülere yazı yazdım. Vatan haini dedim. Devletin mahkemelerinden kurtulmuş olabilirler amaaaa vicdani mahşerde nasıl hesap verecekler. Birbirlerini mahkemelerde satanlar itirafçı olup çıktı ise bizim bir suçumuz yok. Ne zaman kanun önünde cezaları onanırsa o zaman suçlu diyebiliriz. Doğru mu? Doğru. Ben ki gelecek ile ilgili hiçbir hesabım olmadı. Kimseye borcum yok. Rabbime can borcumdan başka. Kimseden de korkum yok. Ne attığınız mailler ne de farklı cümleleriniz beni bu yoldan alıkoyamaz. Vatanımın dinamiklerine dinamit koymaya çalışacaklar ben susacağım öylemi? Ey PKK Ey Fetöcüler elinizden geleni ardınıza koymayın. Beni ne korkutabilir ne de yıldırabilirsiniz. Bizler yazdığımız yazıların altına imzamızı koyan şerefli insanlarız. Şeref ve haysiyet yoksunu insanların bizleri anlamalarını zaten beklemeyiz.

Sizler Vefa yı İstanbul´da bir semt adı zannederken bizler bu yolda iki tur bindirmiştik sizlere. Onun için sizin bizleri anlama gibi bir durumunuzda hariçten gazel okumanızdan belli. Türkiyemin kıt kaynaklarını savuranda benim düşmanım, bor madenimi çalanda, petrol çıkartmaya uğraşmayan memurda, boşa elektriğimi sarf eden işçide, Doğu ve Güney Doğu Anadoluda şehitlerimizin kanı ile yıkanan topraklarda hak iddia edip devlet kurmaya çalışan şeref yoksunu insan ve devletlerde.

Sonuç; Vatanını satmaya çalışanların akibeti hep hüsran olmuştur. İttihat ve Terakkicilerden bu yana Vatanını satmaya çalışanların hep sonlarının olduğu gibi. Bazı analar Yiğit doğurur ki şehit olsun diye maalesef bazı analarda yal yesin beslensin diye it doğurur aradaki fark bu.

Bu memleketin Yiğit evlatlarına selam olsun.

Kalın Sağlıcakla.