Memduh BORAZAN


KARAMAN MI SUÇLU SİZ Mİ?

Memleketin takımına hizmet etmiş, elinden geleni yapmış, farklı noktalara getirilerek elde olmayan nedenlerden dolayı küme düşmüş olabilir? Bir hoca takımını küme düşürmek ister mi, bir hoca takımına zarar gelsin ister mi?


 

Memleketin takımına hizmet etmiş, elinden geleni yapmış, farklı noktalara getirilerek elde olmayan nedenlerden dolayı küme düşmüş olabilir? Bir hoca takımını küme düşürmek ister mi, bir hoca takımına zarar gelsin ister mi?

Şehri karşısına alır mı?

Ekmek yediği su içtiği yere ihanet eder mi?

Hem de Hikmet Karaman böyle karakterli düzgün bir insanın yapacağı iş mi bu Allah aşkına..

Bunun adı kin ve nefrettir. Taraftarı, yönetimi, basını, sırf Hikmet Karaman zamanında takım düştü diye İstikbal Mobilya Kayserispor´u kendilerine düşman görüyor. Ha bir de Trabzonspor´la olan dostluk var.

Gelelim maça;

Çaykur Rizespor-İstikbal Mobilya Kayserispor maçında istemediğimiz o iğrenç, rezalet davranışlar kime ne fayda getirdi. İhanet asıl bu tavır içinde olanlardır. Maçı provoke edip olaylar çıkarıp birilerinin üzerine atmaktır asıl amaç. Bu düşünce değildir, bu taraftarlık değildir bu ciddet ihanet ve nefretin ta kendisidir.

Hikmet Karaman zamanında Rizespor gücü kadar, kuvveti kadar geleceği, gideceği yere zaten gitmiştir. Bu olayı ısıtıp ısıtıp gündeme getirenlerin zihniyeti farklı yerlere gitmektedir. Karaman hoca, Rize´de elinden geleni yaptı hatta fazlasıyla yaptı. Kümede kalması için çok savaştı, çok kişiyle kötü oldu. Hatta bazı meslektaşları ile bile karşı karşıya geldi. Rest çekti, bu takımın kaderi ile kimse oynayamaz diye yönetimden daha çok çırpındı. İç yönetimi bilmeyen kendini taraftar sanan kişiler sadece bağırıp çağırıp hırs atmaktan başka elinden ne geldi o dönemlerde. Yönetim dahi pasif kaldı her konuda. Dışarıdan takip ettiğimiz dönemlerde Rizespor´a Karaman eli değdiğinde değişim kendini göstermiş ancak ilerleyen zamanlarda bazı güçler tarafından sanki engellenmiş bir durum ortaya çıkmıştı.

Hala kanayan yarı gibi görünen bu olay aslında Karaman´ın zerre kadar suçu olmadığı inancındayım. Futbol yerini kin, nefret ve öfkeye bırakırsa ne dostluk, ne kardeşlik nede sportmenlik bırakır. Maalesef Rize´de bunu gördük. Futbol konuşmamız gereken yerde işte kendini taraftar sanan bu kişilerin karanlık düşüncelerini sayfaya taşıdık. Yönetim, taraftar bir olmuş Hikmet hocaya linç girişimi için haftalardır hazırlık yapmış. Yazık yazık. Sporseverlerin beklemediği bu olaylara nereden nasıl bakarsanız bakın Rizespor´un yönetimi, taraftarı hem suçlu hem de güçlü! Çirkinliklerin, öfkenin uzak olduğu Rizespor maalesef Hikmet hocadan sonra iyice değişmiş ve çirkefe bulaşmış. Bu gün Hikmet hocaya yarın başka hocaya. İşin özü ne bu yönetim ne bu taraftar yakışmıyor güzelim Rize´nin takımına.

Haaa şunu da söyleyim, Rizespor Kulübünün maçtan sonra yaptığı paylaşım ise tamamen çekememezliktir.