Necmettin ÇUHADAROĞLU


KARA GÜN

Herkes ve her kurum şeffaf olmalı. Ayan beyan konuştuklarının dışında hani örtülü ödenekleri var ya kurumların onların nerelere harcandığını bildirmelidir


 

. Mesela 2016 yılında Ticaret Odası tarafından ön görülen basın için ayrılan medya tanıtım ödeneğinin bir açılımını bence Ticaret Odası başkanı çıkıp kürsüden söylediği gibi kime hangi kuruma ne kadar para verildiğini anlatması gerekir.

Malum son zamanlarda oldukça spekülasyonlara gebe bir konu bu.

İşin ucunda para olunca da pekte başkanlar bu konuya yanaşmıyorlar. Açıkça ben şuna bu kadar destek verdim de demiyorlar. Bu sebeple sıkıntılı günler geçiriyor bazı kurumlar.  Hele hele de bir oda başkanı yazdıklarımdan ya da Tv lerde söylediklerim için beni eleştire dursun kendisi ile çelişik birisi olduğundan çokta dikkate alınacak birisi olmadığını düşünüyorum.

Siz, cemaatle, kol kola gireceksiniz sonra da ben çizdim ama oynamıyorum diyeceksiniz.

Yemezler başkan.

FETÖ uyumaz diyor Cumhurbaşkanı. Mutlaka bir bildiği var.  O sebeple her kurum ayen beyan açıklaması gerekir. Yoksa atı alan Üsküdarı geçmiş olur. Bazı akrepler piyasada cirit atarken, kendilerini bir halt zannederken her kurum şeffaf olmalı. Kim nereye ne kadar para ödediğini açıklamalıdır. Aksi takdirde töhmet altında kalır.

Her devrin kendine göre para kazananı, zengin olanı olmuştur.

Krizi fırsata çevirmeye çalışan dalkavuklar ve dallamaların olduğu gibi. 15 Temmuz ?´KARA GÜN´´ isimli kitabımız çok şükür bitti. Kültür Bakanlığının bir talebi var onuda halledince gelecek. İnşallah 15 Temmuzda sahalarda birisi olarak gözlemlerimi ve içinde bulunduğum durumu yazdığım tarihe not düşmek adına bu fakirin dili döndüğünce anlatmaya çalıştığı 15 Temmuz KARA GÜN´´ kitabımız tamamen kendi emeklerimizle, basımı dahil kendi alın terimizle çıkarttığımız hiçbir katkı maddesi içermeyen bir kitap inşallah bizden sonrakilere ışık tutar. Gök kubbede hoş bir seda bırakır diye düşünüyorum. Bu arada kitapsızlar inat kitap çıkartmadım.

Tamamının basım parası emekli maaşım, çalıştığım kurumlardan alın terim ile aldığım para ile yapıldı. Hiçbir yan ödenekle gerçekleşmedi. Onların adamları ayrı herkeste bunu biliyor.

Yakında Kayseri de olur.

Eleştirilere açığım. Şimdiden küsecekleri ve darılacakları tahmin ediyorum. Ama doğru ve gerçek bir tanedir.

Yaşanmışların yazıldığı kitap ?´KARA GÜN´´ geldiğinde tepkilere bakacağız.

Şimdilik durum böyle.

Bekleyip göreceğiz.

Kalın Sağlıcakla.