Erhan KAN


KAR YAĞIŞI VE GETİRDİKLERİ!

Kayseri Futbol İl Temsilciliği, geçtiğimiz haftasonu maçları erteleyerek önemli bir karara imza atmıştı.


Kayseri Futbol İl Temsilciliği, geçtiğimiz haftasonu maçları erteleyerek önemli bir karara imza atmıştı. Tüm maçları erteleyen il temsilciliği bu haftada kar yağışının etkili olması ile yeniden bir karar almak zorunda kaldı. Bu hafta Kayseri´de oynanacak maçları programa koyarken, ilçe statlarında oldukça fazla oynanan Birinci Amatör Küme´yi ertelemişti. Bunun nedeni ilçelerde ki kar temizleme çalışmalarının zorlukla yapılıyor olması iken, Kayseri´de bu sorunun yaşanmayacağını düşünmüştü.

********************
Oysa durum tam tersi oldu. İlçelerden aldığımız bilgilere göre maçların oynanması için hiçbir sıkıntı yoktu. Ama şehir merkezinde yer alan Erkilet Stadı´nda ise gerekli temizleme çalışmaları yapılamadığı için dün oynanması gereken iki karşılaşma hakemler tarafından ertelendi. Yeni Futbol İl Temsilciliği´nin beklentileri tersine çıktı. Zaten bana sorarsanız bu karar yanlış bir karardı ki uygulamada aksaklıklar çıkacağı ilk günden belliydi. Nitekim öyle de oldu.

********************
Birinci amatör kümede son hafta. Yani maçlar oynandığı takdirde bu lig sona erecek. İİl temsilciliğinin şampiyonluk ve kümede kalma adına birbirinden önemli olan bu maçlara öncelik tanıması gerekirdi. U-14 Play-Off karşılaşmalarını başlatmak yerine bu maçları bitrime yoluna gidilmesi daha mantıklı olabilirdi. Yarı yıl tatili girdiği için U-14 Play-Off maçlarını hafta içi oynatabilirdi. Ama 1. Küme´de böyle bir şansınız olmayabilir.

********************
Yine iki ligde ertelenen maçlar nedeniyle bu gidişle yine hafta içi maçları oynatma ihtimali ortaya çıktı. Yani yanlış hesap Bağdat´tan döndü. Geçmişte ertelenen maçların il merkezine alınabildiğinide hatırlatım.