Mehmet KETENCİOĞLU


KAPTANLAR GİTTİ, TAKIMA HIRS GELDİ!

Süper Lig Cemil Usta sezonu 14. Hafta maçında geride kalan 13 hafta boyunca isteksiz, mızmız futbol oynayarak sadece 7 puan toplayabilen İstikbal Mobilya Kayserisporumuz nihayet hırs dolu istekli futboluyla Çaykur Rizespor’dan 3 puanı zorda olsa aldı ve puanını 10 yaparak lig sonunculuğunu Ankaragücü’ne devir etti.


KAPTANLAR GİTTİ TAKIMA HIRS GELDİ!

Süper Lig Cemil Usta sezonu 14. Hafta maçında geride kalan 13 hafta boyunca isteksiz, mızmız futbol oynayarak sadece 7
puan toplayabilen İstikbal Mobilya Kayserisporumuz nihayet hırs dolu istekli futboluyla Çaykur Rizespor’dan 3 puanı zorda olsa aldı ve puanını 10 yaparak lig sonunculuğunu Ankaragücü’ne devir etti.

95. dakika oynanan maçta istatistikler Çaykur Rizespor’un üstünlüğünü gösterse de 3 puanı çok isteyen İstikbal Mobilya Kayserisporumuz Kravest’in tek golüyle haftalar sonra can suyunu aldı,1-0 galip geldi. Bu maça geçen haftaki kadrosundan 4 değişik isimle çıkan temsilcimiz de bu istekli futbol akıllara acaba geçen 13 haftada sorun kadro dışı kalan kaptanlarda ve takımdan ayrılan futbolcular da mıydı sorusunu akla getirdi. Beşiktaş maçında yürümeye mecali olmayan kadrodan Şamil ve Umut kadro dışı kalırken bu hafta Mert Kula defansta güven veren isim olarak göze çarptı. Konuk ekip 416 pas yaparken Kayserisporumuz da yine aynı hastalık baş gösterdi, pas sayımız 273 te kaldı, isabetli pas oranımız ise % 72 de kaldı. Bütün olumsuzlukları bir kenara koyarsak bu 3 puan inşallah yeni bir olumlu havanın başlayabileceğine küçük bir adım oldu. Daha geride Çok maç ve puanlar var. Hemen havaya girmenin bedelini ağır ödemek İstemiyorsak tedbiri elden bırakmadan yarışa devam gerekir.

GÖNLÜ KIRIK TARAFTAR HERŞEYE RAĞMEN BATTANİYEYE SARILARAK MAÇA GELDİ!

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Kayserispor olağanüstü genel kurulu öncesinde taraftarların bir bölümünün içeri alınması nasıl bir sorun çıkarırdı acaba merak ettim? Birilerinin ahbap çavuş ilişkisi ile delege yazıldığı futboldan bir haber insanlar genel kurulda hava atarak oy kullanırken gönül almak adına hiç olmasa bir bölüm taraftar genel kurula izleyici olarak alınabilirdi. Sırf bir kişinin kör inadı yüzünden genel kurul öncesi taraftarların tartaklanması hiç ama hiç yakışmadı. Taraftara terörist muamelesi yapıldı resmen... 1974-1990 yılları arasında yapılan genel kurulları hafızamda canlandırdım. Faruk Ülker’in dosyalar dolusu belgeler ile geldiği, Ali Osman Çimen’in yüksek sesle hesap sorduğu genel kurulları ise özledim. Şimdiki genel kurullarda talimat ile parmak kalkınca kulübün gerçek sahibi de maalesef taraftar değil sözüm ona delegeler oluyor... Yazık ama çok yazık!