Necmettin ÇUHADAROĞLU


KAN VE GÖZYAŞI

Yeni yıla yine kan ve göz yaşı ile girdik. Artık kırılma noktası oluyor. İnsanlar kendilerine bir kutsallık sağlamak için işi Noel e götürmek isteyerek katliam gerçekleştiriyorlar.



Amaç sekteröl ve laiklik üzerinden insanları öldürmek için yeni bir plan.
Noel baba muhabbetinden insanları bir birlerine düşürmek.
Hemen olayın bir ay öncesine gidelim; ABD vatandaşlarına İstanbul´a gitmeyin diyor. İsrail ise vatandaşlarına İstanbul´u terk edin diyor. Teröristlerin hedefi mekanlar değil, insanlar,ülkeler,milletlerdir, insanlıktır. Terör nereden ve kimden gelirse gelsin aşla kabul edilemez ama oyun yine aynı oyun.
Aslında bu katliamın tetikçisi kim? onun bir önemi var mı? Arkasında ki akıl malum olduktan sonra.
Katliam,
İnsanlık dışı bir uygulama,
Doğru ama sonuç ne ?
Bir adam elinde otomatik silahla elini kolunu sallaya sallaya giriyor. Reina da en az 15 silahlı güvenlik görevlisi var.
Bunlar nerede?
Fransa da gece kulübü 89 kişi ölüyor. Adeta sıkıyönetim ilan ediliyor.
Türkiye´de tek kişi tarafından gerçekleştirilen bir olaydan bahsediyoruz. Girmek isteseniz korumalarından giremeyeceğiniz bir yer orası. İşletmenin sahibi ağlayarak bilgi vereceğine korumalarının ne yaptığını, neden saldırganı etkisiz hale getirmek için ateş eden olmadı?
Bunları kendisinin cevaplaması gerekir?
Kolaya kaçmayalım.
Onun bunun arkasına da sığınmayalım.
İstanbul, evliyalar şehri, enbiyalar şehri, şimdi de eğlenceler şehri. Lübnan ve Halep te eğlenceler kenti olmuştu akıbeti şimdi meçhullerde.Olayı gerçekleştirenler evet gerçekleştirenler diyorum bir kişi değil bu olayı gerçekleştirenler ama profesyonel bu işi yapanlar.
Aslında insanları bir birine düşürmek için çabalıyorlar.
Neymiş efendim, eylemci Arapça konuşuyormuş. Bu oyunu, alevi,Sünni,laik, anti laik, saçı açık saçı kapalı derken defalarca kim uygulattı ise aynı yabancı istihbarat teşkilatları yaptırıyor. 15 Temmuzda gerçekleştiremedikleri hainliklerini uygulatmaya çalışıyorlar.
Bana yeni bir yıl bir şey ifade etmiyor, ne dinimde var, ne geleneğimde. Her yılbaşı gecesi olduğu gibi bu yılbaşı gecesinde de bir gazeteci olarak çalıştım, meslektaşlarımda öyle. Şimdiye kadar ne yılbaşı kutladım nede böyle işlere tenezzül ettim.
Gidenlere yada kutlayanlara da sözüm olamaz.
Herkes kendi hayatını yaşar.
Unutmamamız gerekenler var; Fahişe Fadime Şahinleri, uydurma müritleri, Müslim Gündüzleri, Uyuşturucu satışından tutuklanan Ali Kalkancıları daha dün gibi unutmamamız gerekir. Toplumun mütedeyyin kesimlerinin üzerine YILBAŞI kutlamalarının katili imajını vermek isteyenlerle Fadime Şahinleri genelevinden alıp medyanın önüne koyanlar aynı insanlar bunu unutmamak gerekir.
Ölenler öldüğü ile kalmamalı?
Yabancı ülkeden eğlenmeye gelenler olduğu bilgisi net. Biz ABD de yada Avrupa ülkelerinde kurban kesemiyoruz ama onlar Yeni yıllarını ülkemizde kutluyorlar.
Yılbaşı, miladi takvim başlangıcı, roşaşanada yani İbranice de Musevi yılbaşı, Ortodoks kilisesinde yeni bir gün. Müslümanlarda ........ önem arz etmeyen bir gün.
Kalın Sağlıcakla.