Metin SÖNMEZ


KALIN ÇİZGİ!

Kayserispor, ´kazandım´ dediği anda,2 puan bıraktı evinde. Oysa maç sarı-kırmızılı takım adına olumlu başlamıştı; Welliton ve Güray gibi iki önemli eksiğe rağmen.


Sergen Yalçın Hoca´nın hücum hattını ciddi anlamda etkileyen bu eksikler içinde Lawal´ı 10 numara pozisyonda denemesi olumlu anlamda fevkalade etkili oldu.

Lawal´ın öne itilmesiyle birlikte merak edilen Rotman ve Samba Sow´un uyumu ve efektif oynamaları Kayserispor´un ayaklarının yere sağlam basmasını sağladı. Tüm bunlar olurken serbest vuruşta Deniz´in füzesiyle istediği skoru üreten Kayserispor bu gol sonrası kısa bir rehavet dönemi yaşadı. O sallantılı dönemde konuk Kasımpaşa´nın etkili olduğu anlar vardı. O dakikaların içinde konuk ekip kazandığı penaltıyı gole çevirince soyunma odasına eşitlikle gidildi.

O gidişin dönüşü Kayserispor adına yine etkili oldu. Hırs ve kazanma arzusunu tamamen sahaya yansıtan ev sahibi ilk yarıdaki golün sahibi Deniz Türüç´ün muhteşem asistinde bu kez sahne alan Lawal oldu. Doğru zamanda gelen bu golle ikinci kez rakibine santra yaptıran Kayserispor son ana kadar üst üste 5. galibiyetini almaya çok yakındı ama olmadı. Artık bitime 1 dakika varken bir köşe vuruşu kader tayin etti ve sonuç 2-2 olarak ilan edildi.

Elbette işin üzücü tarafı son dakikada gelen bu golle Kayserispor´un 2 puan bırakmasıydı. Her şeye karşın Kayserispor dün gece oynadığı futbolla bu Lig´in takımı olduğunun altını kalın bir biçimde çizdi.

Tartışmaya açık bir penaltı... Bir köşe vuruşu... İki duran topla berabere kalmak... İşte tüm mesele bu... Yoksa Kayserispor Lig´in ikici yarısında rüştünü çoktan ispatladı.

Ve eminim ki bu takım korkulu rüya görmeyecek ve hedefine ulaşacaktır.

Son anda yaşanan talihsiz 2 puanlık kayıp içinse canınız sağ olsun demekten başka yapılacak bir şey yok.