Metin SÖNMEZ


KAF DAĞI'NIN ARDI!

  İstanbul deplasmanında da olmadı.


 

  Lig'de var olma adına mücadele veren Hes Kablo Kayserispor, Galatasaray karşısında özellikle ilk 45 dakikada hiç bir varlık gösteremedi ve üst üste gelen gollerle adeta abondone oldu. Sarı-Kırmızılı takım, renktaşı önünde maça beklentilerin altında başladı. Öyle ki, maç dakikalarca tek kale gibi oynandı. Tabii ki, böylesi dönemlerde Galatasaray gibi rakiple deplasmanda oynamak kolay değil. Kötü geçen gecede,  yeniden yapılanan takımın uyum sorunu sahada ciddi biçimde hissedildi. Bir de buna ev sahibinin müthiş baskısı eklenince, 21 dakikaya 2 gol birden sığdı.

  Maçın bir anda 2-0'a gelmesiyle birlikte Galatasaray yavaş yavaş tempoyu düşürdü ve devreye de bu skorla gidildi. Soyunma odasının dönüşünde, gördüğümüz manzara şampiyon adayı sanki skoru satın almış ve böyle bitsin modundaydı. İlk yarı ve ikinci yarı adına ciddi futbol farkı vardı. Bu durumun farkına varan Kayserispor, oynamayı biraz düşününce yediği 3. gole karşılık verdi ve maçın şekli de rengi de bir anda değişti. Ancak  Hes Kablo Kayserispor bir şeyleri istemesine karşın gücü yetmedi. Nitekim, uzatma dakikalarında gelen 4. gol, malumun ilamı oldu.

 Teknik Patron Robert Prosinecki, artık bu saatten sonra 90 dakikanın analizini enine-boyuna yapmalı. Özellikle, Diego ile partner olan orta alan oyuncusundan stopere devşirilen Rienstra doğru tercih mi, iyi düşünülmeli. Ki, artık geriye 14 hafta var ve elde umuttan başka hiç bir şey yok. Demem o ki, hem defansif kurgu, hem de oyun anlayışı noktasında, Türkiye ve lig takımları, Prosinecki'nin bırakıp gittiği dönemde çok farklı. Halledilmesi gereken takımsal sorunlar var.

  Umarız, bu arazlar giderilir ve Antalya maçı ile yeni bir sayfa açılır. Aksi halde, ısrarla altını çizilen umut da Kaf Dağı'nın ardında kalır.