Memduh BORAZAN


KADER HAFTALARI

Artık kaybedilen puanların telafisi yok. Yani üst sıralarda yerini sabitlemek için, hedefteki o puanı yakalamak için artık daha da dikkatli olmak gerekir.


 

 

Artık kaybedilen puanların telafisi yok. Yani üst sıralarda yerini sabitlemek için, hedefteki o puanı yakalamak için artık daha da dikkatli olmak gerekir.

Kadir Has Stadı´nda ne olduysa takıma bir haller oldu. Kazanamıyor. Haftalardır puan kaybı yaşıyor. Taraftarı önünde puanlar uçup gidiyor. Şimdiye kadar kaybettiği puanları toplasak belki de Kayserispor şuan ligin ikinci sırasında, belki de lider durumdaydı.

Futbolda kazanmak kadar kaybetmekte var ama bir tuhaflık var bu işte. Deplasmanda neden bu kadar başarılı olan bu takım kendi sahasında kendi taraftarı önünde neden başarılı olamıyor?

İçeride kalan maçları şöyle göz önüne getirecek olursak kader haftaları diyeceğimiz maçlar bekliyor. Yani hani yönetim diyor ya ?Hedefimiz ilk 5 hedefimiz ilk 8´ işte bu hedefi yakalamak için içeride oynanacak olan kritik maçları kaybetmemek gerekiyor? Şimdiye kadar kaybedilen puanların hesabını kitabı bir tarafa bırakıp bundan sonra yani içeride oynanacak olan bir birinden zorlu maçları düşünmek gerekir. Bu hafta Kasımpaşa? Galatasaray´ı yenen Kasımpaşa. Çok güçlü bir ekip.

Geçtiğimiz sezonlara göre bu sezon biraz geri planda kalsa bile Galatasaray önünde ortaya koydukları futbol dikkate alınmalı. Yani üstüne basa basa söylüyorum ?İçeride maç kazanamayan´ Sarı-Kırmızılı ekip bu zorlu maçta, bu önemli haftalarda puan kaybı yaşarsa işte o zaman iş ciddi derecede tehlike arz eder.  Bu maçta favori Kayserispor olmalı. Haftalar sonra taraftarına üç puan hediye etmeli. Ayrıca 35 olan puanını Kayseri´nin plakası 38´i yakalamalı. Stresli bir hafta olacak. Takım içerisinde kazanamama korkusu kafalardan atılmalı. Ligin ilk devresindeki Kayserispor, Cumartesi günü Kasımpaşa maçında ortaya çıkarak seriye başlamalı. Zaten belirlenen hedef içeride kazanılacak puan ya da puanlara bağlı. Yoksa lig 5´ciliği Kayserispor için hayal olur bunu bilesiniz. Haaaa 7.8. sırada tamamlar mı tamamlar ama bu başarı mı bana göre değil. Bu nedenle ahlar vahlar keşkeler olmadan Kasımpaşa maçı ile başlayacak olan serüvenin iyi bitmesi gerekir. Bu maç hem moral açısından, hem de içeride kazanamama fobisini yenmek açısından çok çok önemli. Bu takım eğer paşa tokadı yerde daha da kendine gelemez bilesiniz.