Necmettin ÇUHADAROĞLU


İSTİHDAM

Kayserili sanayiciler ne yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın davetine icabet edecek mi? Yapılan toplantılar onu gösteriyor.


İstihdam oluşturmaya söz verenlerinde sözlerini tutup tutmadığını takip edeceğini söyleyen bir Cumhurbaşkanı var karşınızda sevgili sanayiciler.
Bakalım bu kadar yapılan toplantılar neticesinde ne sonuç çıkacak.
Çalışma hayatında milli seferberlik ilan ediliyor bunun yansımaları Kayseride nasıl olacak? Beraberlik vurgusu yapılıyor da sonucunda kaç işçi istihdam edilecek. Şimdilik bir sonuç yok. Ama toplantı üzerine toplantılar yapılıyor olması inşallah sevindirici haberlerin müjdecisi olur.
Derler
Adın çıkmış dokuza inmez sekize kardeşim. Siz artık yapmasanız da yapmış derleri anlatmak gerekiyor. Bir başkan düşünün ardından söylemediğiniz söz kalmamıştı. İşinize geldiğinde matbaa işlerini yaptığınız, himmet istediğiniz, rant sağladığınız yerden eliniz boş döndüğünüzde yapmadığınız hakaretlerin kalmadığı bir yer olduğuna inanıyorsunuz ve bunu da herkese inandırmaya çalışıyorsunuz.
Ayıp kardeşim yaptığınız hem de çok ayıp. Aslında ayıp ötesi ama sizde bu ayıbı anlayacak pekte yüz kalmamış. Daha önce paralel ile kol kola herkesi paralelin okullarına yazdıran siz değil miydiniz. Şeker fabrikası el değiştirmeden önce rant kavgasına tutuşan.
Temiziz ayaklarını boşuna çarpıtmayın, herkes sizin ne mal olduğunuzu biliyor. Önce haşhaşilerle fakülte fakülte gezip istediğiniz öğretim görevlisinin yerini değiştirip istediğiniz gibi fink atan sanki siz değilmişsiniz gibi davranıyorsunuz ya pes doğrusu.
Biraz utanın ve biraz sıkılın. Bu saatten sonra yapmasanız da yaptı derler.
Uyarı
Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğünün toplantısına katıldık. Tüm gazeteciler orada idi. Kimi ararsanız vardı. Hatta kendisini basın mensubu zanneden zevatlar bile vardı. Hatta birisi vardı ki parti olarak akretide değil, Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü yetkilileri ile konuştum onlarda çağırmamış ama pişkin pişkin gelip davetli gibi oturan insanlar var aramızda. Hadi onlarda yüz yokta bunları içeri nasıl alındığının hiç mi önemi yok. Utanma arlanma hak getire. Bunların önüne kim dur diyecek. Valilik Basın Yayın Müdürlüğü de bu tür hataları bazen yapabiliyor.
Alın listeyi önünüze, arayın kim nerenin temsilcisi ise bir telefona bakar. Arayın ulusal televizyonları ve gazeteleri kim kimin temsilcisi sorun. Bu kadar zor mu bu iş. Bir gün başımıza gazeteci kesilenler yüzünden gelmedik kalmayacak.
Demedi demeyin.
Ortada bir Sabah gazetesi var. Kim temsilci, kim muhabir kim reklamcı belli değil. Reklamcılar gelecekse bizim işimiz ne? Bizim işimiz gazetecilik. Biz mi çağırılıyoruz kim belli değil. İpini alan gelmiş misali. Yazık ediyorsunuz mesleğimize. Hem de çok yazık.
İki gün önce attığım twıtleri silmedim sosyal medya hesaplarımda duruyor. Kimse de sildiremez. Kim üzerine ne alınırsa alınsın. ´´Yalnızsınız Sayın Cumhurbaşkanım dedim. Sonuna kadar da doğru bir söz gerçekten yalnızsınız´´ hala bu memlekette paralelin ocağına odun taşıyanlar var.