Memduh BORAZAN


İŞTE YENİ BİR YIL DAHA

İşte yeni bir yıl daha? 2018? Herkesin temennisi huzur, sağlık ve barış içinde geçmesi.


İşte yeni bir yıl daha? 2018? Herkesin temennisi huzur, sağlık ve barış içinde geçmesi.

Bir yıl içerisinde neler olmuyor ki? Yeni doğanlar, ölenler, kazalar, belalar, savaşlar, spor, siyasette yaşananlar vs.vs. Kos koca bir yılda hafızalara kazınan o kadar olay var ki!

Nereye baksak, nereye göz atsak, olaylar göze çarpıyor.

Özellikle 15 Temmuz´da yaşanan hain darbe girişimi 2016 yılında olmasına rağmen daha dün yaşanmış gibi geliyor bize. 2017 deki olayları bile unutturan bu girişimde hainler emellerine ulaşamadı ama birçok duyarlı insanın beyninde hafızasında hasarlar oluşturdu. Şehitler, gaziler bu ülkemizin kurtulması için canını hiçe saydı. Utulur mu bu olay. Aradan yıllar değil yüz yıllar da geçse artık unutulmaz. Yaşanan bu olaylardan sonra FETÖ ile mücadele hala devam ediyor. Al al bitmiyor. Yakala yakala bitmiyor. Bazı hainler kendi teslim oluyor bazı kırıntılar da yakalanıyor. Hükümet taviz vermedi vermeyecekte bu kişilere. 2018 yılı işte bu hainlerin ülkemizden temizlenme yılı olsun.

Kayserispor´un başarısı!...

Evet? Kayserispor başarılı bir sezon geçiriyor? Anadolu kulüpleri arasından sıyrılıp kendine yeni bir yol çizdi. İlk yarı ?kazanamaz´ denilen maçları kazandı. İlk yarı ?Toplayamaz´ denilen puanları topladı. 

Hedef vardı ama şimdi daha başka hedefler olsa gerek. İlk devrenin sonunda 30 puan ve 5. Sıra. Fark edilecek ve göze çarpılacak bir başarı. Şimdi daha da farklı gelişmeler olması için çalışma yapılmalı. Birkaç yeni takviye ile ligde daha iyi yerlere gelmek mümkün. Matematiksel olarak eğer Kayserispor ikinci yarı 55 puana ulaşırsa Avrupa kupalarının kapısı açılır. Şuan işte bu yolda ilerlemek ve hedefe koşmak için çok titiz bir çalışma içerisinde olunmalı. Sarı kırmızılı ekip taraftarı ile Kayseri halkı ile zorlu süreçlerden kurtulup bu günlere geldiyse bundan sonrada arkasına aldığı destek ile çizgisinden, gücünden ve hedefinden şaşmayacaktır. Yolun açık olsun Kayserispor. 2018 yılı başarılarla dolsun. Kupanın yanına kardeş gelsin!. Ligi 5 değil 3. Bitirsin.

Kayseri Erciyesspor kapanıyor!...

Yazık yahu. Elim varmıyor yazmaya. Dilim varmıyor okumaya. Kayseri Erciyesspor. Kaplanlar. Ne hale geldi. Ne hale getirildi. Battı. Kapanmak üzere. Biz kapandı gözüyle bakıyoruz. Yıllar Kayseri Erciyesspor´a kabus oldu. Kara bulutlar bir türlü üzerinden gitmedi. Talihsizlikler aldı başını gitti. Sonuç vahim. Süper Ligin en göze çarpan takımıydı. Kimler geldi kimler geçti bu takımın hayatından. Vay beee yıllar eritti Erciyesspor´u. Yediler bitirdiler, Gelenler gidenleri arattı. At izi it izine karıştı. Haklı haksız karıştı. Yani tüm olumsuzluklar bu takımın üstündeydi. İşte bakın görün halini. Kayseri´nin takımı Kayseri Erciyesspor maalesef bitirildi. Yarın bir gün kepenkler kapatılır. Haa Erciyesspor tesisleri artık büyük ve küçükbaş hayvanların otlak yeni haline geldi. Orası da kulüp kapandıktan sonra sanırım hayvanat bahçesi olur. Yani olsa iyi olur. Yetkililer orayı bence hayvanat bahçesi yapsın.

Yıllar yıllar? Geçip giden yıllar... Ömürden ömür yiyen yıllar? 2018 yılı ülkemiz adına huzur dolu geçsin. İyi insanlarla nice yıllar olsun.