Erhan KAN


İŞTE SİZE YENİ DİZAYN ALTYAPI!

Tanıdığın var mı gel. Yoksa hadi canım başka kapıya aile fertleri dışına kapalıyız...


Kayserispor´un ligin ikinci haftasında üç puan ile tanışması hepimizi sevince boğarken yaşanan gelişmeleri kaleme dökmemek ise mesleğe ihanet olur sanırım. Sportif başarı bir yerde, yönetimsel çıkmazlar ve atılan ilgniç adımlar kamuoyunu oldukça fazla meşgul ediyor. Şeffaf(!) yönetim anlayışı olarak tüm gelişmeleri siteden duyuran yönetim kurulu son olarak alt yapıdan alınan bazı oyuncular için böyle bir açıklama yapma gereği duymadı. Oysa grurur verici bir hadisedir kendi alt yapınızdan profesyonel yaptığınız oyuncular. Bunu bangır bangır bağırarak duyurmanız gerekir. Neden böyle sessiz kalınrır ki? Sebebi aslında oldukça basit. Liyakat veya yetenek esasına göre bir sözleşme olmadığı için.

********************
İki oyuncunun yeteneğinden çok ailevi bağları nedeniyle bu sözleşmeye hak kazandığı iddiaları son dönemde alt yapı ile yakından ilgilenen herkesin ağzında. Aileler ve sporcular isyan aşamasında. Bu insanlara sorduğunuzda size profesyonelliği hak eden 5-6 isim sayabilirler. Kimseden farklı isim çıkmaz. Zira yetenek o kadarda göreceli bir kavram değildir. Sorduğunuzda belkide en szon söylenecek iki isim Adem Doğan ile Uğurcan Gülay bu ballı sözleşmeyi imzalayarak herkesi oldukça şaşırttı. Kazan kaynamaya başladı elbette. Birinin babasının As Başkan Mehmet Çakmak Uyar ile sınıf arkadaşı oldukları ve aralarından su sızmadığı, diğerinin ise geçtiğimiz günlerde gönderilmesine rağmen yeniden takıma dönen bir altyapı hocasının himayesinde olduğu konuşuluyor.

********************
Alt yapıdan oyuncu çıkmıyor diye yeni bir dizayn hareketine girişenlerin gerçek hedefleri de daha iyi ortaya çıkmış oldu. Eğer bu iddialar doğruysa vay Kayseri´nin haline, vay o alt yapıda umut besleyen çocukların haline... Yeteneğin para etmediği bir ortamı tesis edenlerin çocukları ve ailelerini , ´´Dayı bulma´´ derdine sokması kaçınılmaz olmuş artık. Kimler güvenir ki bundan sonra sözüm ona yeni hocaların yapacağı seçmelere. Kayserispor alt yapısının durumunu bu hale getirmek şehire ve futbolcu olma hayeliyle yanıp tutuşan binlerce çocuğa verilecek en büyük ceza değil midir? Tanıdığın var mı gel. Yoksa hadi canım başka kapıya aile fertleri dışına kapalıyız...