Memduh BORAZAN


İŞTE BUDUR!...

Galatasaray maçında 3-5-2 sistemle çıktı hatasını anladı.


Galatasaray maçında 3-5-2 sistemle çıktı hatasını anladı.

Göztepe maçında 4-2-3-1 sistemle çıktı süper bir futbol ile 3 puana ulaştı. Kayserispor´un Rumen teknik adamı yavaş yavaş bu işin üstesinden gelecek gibi görünüyor.

İşte bu yahu. Sağı göster, sol vur hocam. Burası Kayseri. Kayserili gibi ol artık. Alış taktiklere. Elindeki kaliteli oyuncuları oynatmasını bil. İşte sonra geç karşısına izle zevkle. Hem taraftarı, hem yönetimi hem de kendi emeğinizi izle.

Değişiklikler iyi geldi. Kale de Muammer Yıldırım mesela. Kat kat iyi eldiven. Bunun ötesi yok. Kaleyi Muammer Yıldırım´a teslim etmeli. Getirdiğiniz o kaleci inanın burada forma giyemez. Gönderin gitsin yol yakınken boşu boşuna tutmayın onu. Göztepe maçında gördük, izledik kale emin ellerde artık bununu sabitleyin.

Asamoah Gyan´In talihsiz sakatlığı taraftarı ile buluşamaması tam şanssızlık. Onun haricinde defans, orta saha forvet hattı diri ve iri göründü. Hareket bereket getirdi. İşte bu.. Bunun devamı gelecek inşallah.

Bir eksik sanırım penaltı atışları kalmıştır. Göztepe karşısında kazanılan iki penaltı kaçtı. Penaltıyı kaçıran da iki isimde milli oyuncu. Deniz Türüç ve Güray Vural.. Bu kadar kendinden emin olup da penaltıyı kaçırmak tehlike işareti. Bugün kazandığın penaltıyı kaçırırsan yarın çok ararsın. Bu işte bir aksilik olmadan biran önce penaltı çalışması şart görünüyor. Tüm oyuncular için geçerli. Kaleci dahil. Geçen sezon ondan önceki sezon hatırlamıyorum bir maçta iki penaltı kazanıldığını ve iki penaltının da gole çevrilemediğini. Bu fırsatlar her zaman ele geçmez. Sorun, gol atmaktı, sorun gol yemekti bunlar yavaş yavaş ortadan kalktı gibi, şimdi de penaltı atamama sorunu çıkmasın karşımıza. Bunun da biran önce aşılması şart.

Evet, artık iki maç geride kaldı. 3 puan hanede. Önümüzde Osmanlıspor maçı var. Her maç zor her maç final havasında. Özellikle anadolu takımları ile oynamak, rakip olarak görünen takımlardan puan yada puanlar almak çok önemli. Hele sahanızda oynuyorsanız mutlaka galibiyet almak gerekir.

Haydi bakalım, aynı hırsla, aynı istekle Osmanlıspor maçı için geri sayım başlasın. Bu maçtan da alınacak 3 puan şeker gibi olur şeker.