Yalçın ARAL


İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE TÜRKİYE´NİN KAZANIMLARI!

Türkiye´de seçimlerin şaibesiz yapılması Türkiye´nin bekası ve Demokrasimiz için çok önemli olduğunu, bunun sağlanamaması durumunda bundan sonraki her seçimin zora girebileceğini, mühim olanın sandıktan kimin çıkacağı değil seçimin şaibesiz yapılarak mill


Türkiye´de seçimlerin şaibesiz yapılması Türkiye´nin bekası ve Demokrasimiz için çok önemli olduğunu, bunun sağlanamaması durumunda bundan sonraki her seçimin zora girebileceğini, mühim olanın sandıktan kimin çıkacağı değil seçimin şaibesiz yapılarak millet iradesinin sandığa tam yansımasının sağlanması olduğunu, Ayrıca Türkiye´de seçimlere şaibe karıştırılmasının Türkiye´nin geleceğine, bekasına ve demokrasisine bir saldırı olmasının yanında Türkiye için çok ciddi bir Ulusal Güvenlik sorunu da doğurduğunu belirtmiştim.

 

Neyse ki, yenilenen seçim ile şaibeler ortadan kalktı ve İstanbul halkının iradesi sandığa tam olarak yansıyarak Sayın İmamoğlu Belediye Başkanı seçildi.

İstanbul halkının şaibeden uzak olarak iradesinin sandığa tam olarak yansıması Türkiye´nin geleceği ve bekası açısından  çok önemlidir. İstanbul´da şaibeden uzak olarak milli iradenin tecellisi ile Türkiye çok şey kazanmıştır.

 

Yurtdışı Türkiye düşmanlarının ve bunların içimizdeki uzantılarının algı politikası ile söylemleri tamamen havada kalarak bu kullanılan argümanların da sandıkta seçmen tarafından bertaraf edildiği görülmektedir.

 

İstanbul seçimlerinin YSK tarafından tekrarlanma kararından sonra Yurtdışı Türkiye düşmanları ve içimizdeki uzantıları tarafından söylenenlere tekrar bir bakalım;

 

  • Türkiye´de demokrasi yok!
  • Türkiye´de adalet yok!
  • Türkiye´de diktatörlük var!
  • Türkiye´de seçimlerin yenilenmesi kararı Türkiye´deki Demokratik değişiminin sonu!
  • Erdoğan yenilgiyi kabul etmiyor! Ve halkın iradesine karşı çıkıyor! Bu, Türkiye´de seçimler yolu ile iktidarın demokratik değişiminin güvenilirliğinin sonu demektir!
  • İstanbul´da seçimin mağlubu Erdoğan. Demokrasi ,sonuç kendi istediği şekilde çıkıncaya kadar seçimlerin tekrarlanması anlamına gelmez!
  • İstanbul seçimlerinin yeniden yapılması ile ilgili olağan üstü durumu not ediyoruz!

 

Şeklindeki söylemlerinin hepsinin şaibesiz bir şekilde yenilenen seçim ile boşa çıktığı ve bunun yanında Türkiye´nin demokrasisi ve geleceği açısından seçimlerin üzerindeki şaibenin de ortadan kalktığı görülmektedir.

 

Yurtdışı Türkiye düşmanlarının algı ile Demokrasi, Adalet ve Diktatörlük gibi söylemlerini ve Türkiye üzerinde oynamak istedikleri oyunu da şaibesiz bir seçim ortamı ile İstanbul halkının boşa çıkardığının bilincinde olunması gerekmektedir. Demek ki, milli irade Demokratik olan sandıkta iradesini kullanarak hakemliğini yapmıştır.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu ?İstiyorlarsa yine YSK orada gitsinler, yine desinler, vallahi de billahi de itiraz etmeyecek, yeniden seçime gideceğiz!? şeklindeki alaycı şeklindeki beyanatı, demokrasi, adalet ve diktatörlük gibi oyuncaklarını ve bunun yanında da ana stratejisini kaybetmiş birisinin söylemleri olarak algılamak gerekir.

Sayın Kılıçdaroğlu demiyor muydu!

  • Türkiye´de demokrasi yok!
  • Türkiye´de adalet yok!
  • Türkiye´de diktatörlük var!

Şimdi halkı germek için  hangi politikalar ile vatandaşın karşısına çıkacağı merak konusu!

Bunun yanında Sayın Kılıçdaroğlu, ?Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle ilgili Referanduma hazırız!? çıkışı ile yine fay hatlarını kaşıyarak Türkiye´yi germe politikası ile yeni bir hamlenin peşinde olduğu görülmektedir. Sayın Başkanın belirttiği üzere Türkiye´de bir şey için defalarca referanduma gidilmez! Türkiye için, şimdi önümüze bakıp gerek Dünyanın gidişatı doğrultusunda ekonomimize, gerekse de Suriye ve Doğu Akdeniz ile ilgili Türkiye´ye karşı oynanmak istenen oyunlarla uğraşma zamanıdır. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimi de bitmiştir! Her zaman belirtiğim üzere Yurtdışı Türkiye düşmanlarının gelmek istediği noktanın ne şekilde olursa olsun Türkiye´nin kaosa girmesidir. Bu ortamı kim körüklüyor ise hakem olarak sandıkta bunun muhakemesini halkın yapacağının da atlanmaması gerekir. İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminde sandıkta eğer vatandaş karşı adayı seçmiş olsa idi, İstanbul´da veya Türkiye´nin başka yerlerinde nelerin olacağı da görülecekti. Zor oyunu bozar derler, İstanbul halkı da bu oyunu bozmuştur. Herhalde en fazla buna üzülen kısmın Yurtdışı Türkiye düşmanlarının ve bunların uzantılarının olduğunun da atlanmaması gerekir.

 

Şaibesiz seçim sonuçları ile;

Türkiye´de Demokrasimiz işlemiş; seçimle gelinir, seçimle gidilir felsefesi çalışmış. İstanbul halkının iradesi sandığa şaibesiz şekilde tam olarak yansımış. Türkiye´de demokrasi ve adalet yok! Diktatörlük var diyen Yurtdışı Türkiye düşmanlarının ve bunların uzantılarının söylemleri de boşa çıkmıştır.

Eğer Türkiye´de Demokrasi olmasa ve diktatörlük olmuş olsa idi sandıktan bu neticemi çıkardı? diye sormak gerekir! Demek ki Demokrasimiz ve Adaletimiz bütün kuralları ile işlemektedir. Türkiye´de Demokrasi ve Adalet yoktur! şeklinde ki söylemlerle Türkiye´ye saldıranlarda, algı politikası ile vatandaşa dayatmak istedikleri bu algınında doğru olmadığı da bu suretle ortaya çıkmıştır.

Demokrasimize ve Adaletimize saldıranların bakalım bundan sonraki hamleleri ne olacak!

 

Her zaman belirtiğim üzere , Halkımızın iradesinin üstünde bir güç bulunmamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ? Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!? söylemini boş yere söylememiştir. Halkımız sandıkta ne derse o odur.  Demokrasimizin de namusu sandıktır. Sandığa şaibe bulaştırmak ve şaibeli bir seçim ile sonucunu değerlendirmek Türk Demokrasisine yapılacak en büyük kötülüktür! Demokrasimizde seçimle gelinir , seçimle gidilir! Seçimde kazanmakta vardır, kaybetmekte! Siyasi partiler birbirlerinin düşmanı da değil ancak rakipleridir. Hakem de sandıkta halkımızdır.

 

 

Hiç bir şey tesadüf değildir! felsefesi ile olayları değerlendirdiğimiz zaman çok başka bir tablo ortaya çıkmaktadır. Bu söylemimin yorumunu da sizlere bırakıyorum.

 

Her şey de bir hayır vardır, deyip önümüze bakarak ve Demokratik yolla şaibesiz olarak sandıkta halkın vermiş olduğu mesajları siyasi partiler tarafından iyi algılanması gerekliliği içeren bir dönemden geçmekte olduğumuzun atlanmaması gerekir. Bu seçim ile Demokrasimizin ve Türkiye´mizin kazandığını unutmamak önemlidir. Türkiye´deki bundan sonraki seçimler için ve Demokrasimiz açısından bu seçimin çıktısı da çok önemlidir.

 

Şaibeden dolayı tekrarlanan İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminin Türkiye´ye kazandırdıkları;  

  • Şaibesi olmayan bir seçim ile halkın iradesi sandığa yansımıştır. Bu çıktı da Türkiye´nin Demokrasisi için olmazsa olmazıdır.
  • Seçimden ve tekrarlanan seçimden önce gerek Yurtdışı Türkiye düşmanlarının gerekse de yurt içi uzantılarının Türkiye´ye karşı söylem ve hamlelerinin doğru olmadığı tescil edilmiştir.
  • Algı ile oluşturulmak istenen Türkiye´de demokrasi yok! Türkiye´de adalet yok! Türkiye´de diktatörlük var! söylemlerinin boşa çıktığını ve bu söylemlerin gerçekleri yansıtmadığı da tescil ve teyit edilmiştir.
  • Yurtdışı Türkiye düşmanlarının ve içerideki maşalarının Türkiye üzerindeki bütün söylem ve iddiaları bu seçim neticesi ile havada kalmış ve bir daha çıkmamak üzere toprağa gömülmüştür.
  • Türkiye, Demokrasiyi sindirmiş bir ülke olduğunu her seferinde olduğu üzere bu seçimle de teyit etmiştir.
  • Koltuğun yalnızca sandıkta değişmesi gerektiğini, bunun yanında Halkın ? Seçimle gelinir, seçimle gidilir!? felsefesi doğrultusunda hareket ettiği de tekrar teyit edilmiştir.
  • Türkiye´de artık bütün kesimlerin Türk Demokrasisinin, Adaletinin ve Hukukunun üstünlüğünü tartışmayacak olgunluğa gediğini bu seçim  göstermektedir.
  • İktidarı değiştirmenin yolunun Demokratik olarak halkın iradesi ile sandıkta olacağı, Gezi olaylarında olduğu üzere sokak  kışkırtmaları ve 15 temmuz darbe girişimleri ile gerçekleşemeyeceği halk tarafından ayrıca teyit edilmiştir.  

 

Bu vesile ile İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinin Demokratik olarak büyük bir olgunlukla ve sükunetle gerçekleştirilmesi, şaibesiz olarak tekrar edilen seçimlerin sandıklara vatandaşın hür iradesinin tam olarak yansıması Türkiye Demokrasisinin ve Türkiye´nin en büyük kazancıdır.  

Bunun yanında da, Yurtdışı Türkiye düşmanlarının ve bunların içimizdeki uzantılarının algı politikası ile Türkiye üzerinde oluşturulmak istenen fay hatlarının da boşa çıkmasının teyidi olarak bu seçimler görüle bilinir.