Necmettin ÇUHADAROĞLU


İŞLERİ GÜÇLERİ YALAN

Tabi hemen konuya girmeden önce iki gün önce metropolhaber.net te yaptığım bir haber var.


Tabi hemen konuya girmeden önce iki gün önce metropolhaber.net te yaptığım bir haber var. Google a agü yazdığınızda Abdullah Gül Üniversitesi 3.cü nesil Fetö Üniversitesi yazıyor. Nasıl oluyor da Google bunu yazınca böyle bir yazı çıkıyor anlam veremedim ama fotoğraflayıp hatta üç beş arkadaşı arayıp durumun doğruluğu konusunda da teyit aldım. Diyeceğim o ki, kim ya da kimler böyle bir saldırı yaptı? Onu bilemiyoruz. Ama AGÜ nün bir an evvel bu işi düzeltmesi gerekir. Gerek 11. Cumhurbaşkanımız hemşerimiz Sayın Abdullah Gül´ün şahsının ismi bulunduğu bir üniversite yazısının önünde FETÖ yazısının bulunmasının ahlaki bir değeri yok bence.

Artık Google mu hecklendi, yoksa AGÜ nün internet sitesi mi bilemiyorum ama bu durumun bir an evvel kaldırılması ve gereğinin yapılması gerekir.

Gelelim Fetö davasına. 21 Hazirana ertelenen bir dava. Bu davanın sonucunu herkes merakla bekliyor. Kim kiminle beraber ortak bir iş yapmış ya da bu örgüte yardım ve yataklık etmiş onları bir bir göreceğiz. Şimdiden haklarında iddia olan kişilere de haksızlık etmemek lazım. Belki de mahkeme heyeti suçsuzlukları ispatlanacağından serbest bırakacak. Bu şehirde yalan yanlış aktarımlarla çok insanın canı yandı. Kul hakkına girmeden takip etmek gerekir.

Bu işler ince işler.

Avukat Mustafa Akkaş örneğinde olduğu gibi. Gözaltına alındığında çarşaf çarşaf yazanlar ve fotoğraflayanlar serbest kaldığında neden sessiz kaldılar bunu anlayamadığımız gibi. Bu bir örnek. Bunları belki çoğaltabiliriz. Onun için dava sonuçlanmadan böyle hüküm ve kararları biz değil kanun koyucular versin isterseniz.

Pazartesi bir yazı yazmıştım. Devrim kendi çocuklarını yer diye. Bu işten kendimize bir paye çıkartma düşüncesinde değildik. Bir taraftan Kayseri içindeki kaynayan kazana düşmemek için çalıyı dolanıyor bir taraftan da bu memlekette ayakta kalmaya çalışıyoruz. İşleri güçleri yalan dolan olanların yanlarına bile uğramadığımızdan herkes bir şey söylüyor varsın söylesinler. Gıybet ateşine odun taşıyanların durumları ortada. Ağzı oruç kılmaz namaz, Gitmez Camiye hem hınzır hem haylaz. İşte bu benzetme tamda onlara göre. Herkesi eleştirirler ama namazımızdan kime derler. Bu insanları ne tarafa koyacağız bilemiyorum.

Bu şehri seviyorum.

Doğduğum şehir.

Bu şehri Özlüyorum, doyduğum şehir.

Daha önce kucak kucak FETÖ nün ateşine odun taşıyanlar şimdi ya itirafçı oldu ya da en büyük Fetö savar oldu demiştim. Arayan STK Başkanları oldu. İsim ver diye bende aynaya bakın dedim. Durum bu minvalde iken 17/25 Aralık operasyonlarının ardından hala bu yapıya kim hizmet etti ise bana göre bu yapıya hizmet eden de o. İddianamelere baktığımızda savunma neticesinde şimdilik kimse ben suçluyum demedi. Her halde demeyecekte.

Bu yapı derin bir yapı ama birde her devrin adamları var. Ekabirler, taklacılar ve şehrin yalancıları. Bunları işleri güçleri yalan. Ağır abiler ama ruhları ve kalıpları yaptıkları işler karşısında hafifleşmişler. Koca koca adamların yapmadıkları yok.

 Çeyiz seti mi? Bebe seti mi? Çiçek seti mi?  Buket mi? Fidan mı? Tohum mu? Reklam mı? Pano mu? Direk mi? Ramazan mı? Sokak mı? Cadde mi? İlçe mi? Belediye mi? Danışılan mı? Danışman mı? İşine gelen mi? Gelmeyen mi? Çıkar mı? Reklam mı? Adam mı? İnsan mı? Oğul mu? Maden mi?

Yalaka mı?

 Yalama mı?

Bu örnekleri arttırabiliriz.

Bu şehir o yüzden küçük. Kim nerde adım atıyorsa o adım izlenir. Her zaman mobese de değil.

Gönül gözü ile de görülür.

Niye biliyor musunuz?

Yaptıklarınız ayan beyan ortada da ondan.

Bu arada şikâyet ettiğiniz vardı ya hani gidip takla babından söyledikleriniz. Hepsi elinizde kaldı. Kimseye bir şey olmadı ama Allah bu. Doğru olanın her zaman yanında olduğu gibi daha neler göreceğiz bilmem bakalım.

Sıra bir gün sizde gelecek.

Kabe de yediğiniz hurmalar, bir gün gelir sizi tırmalar. Buna da dikkat etmek gerekir. Bu arada karanlıkta göz kırpan STK Lar çıkın kabınızdan, çıkın cam fanuslarınızdan. Vatandaşın yanında olun, el sıkın, tokalaşın, insanların dertleri ile hem hal olun.

Dertleşin.

Sadakayı cariye yapın.

Tebessüm edin.

Tebessüm bir müminin vücudunun sadakasıdır deyin. Dedin de millet başkan görsün.

SAT lara duyurulur.

Kalın Sağlıcakla.