Erhan KAN


İŞİN BÜYÜĞÜ ŞİMDİ BAŞLIYOR

Kayserispor´da kara bulutlar tek tek dağılıyor.


  Kayserispor´da kara bulutlar tek tek dağılıyor. Erol Bedir´in resmiyette olmasa da başkanlık görevini üstlenmesi, şehir içindeki havayı bir anda olumluya çevirdi. Bunun meyveleri de toplanmaya başladı. Futbolcuların alacakları ödenmeye başlanırken, TFF´ye yapılması gereken ödemelerde sürüyor. Bir kulübün transfer yapabilmesi için en önemli kriter kendisine duyulan güven! Sarı-Kırmızılı camia şimdi bunu adım adım sağlıyor. Ali Reşat Çağan ve Sergen Yalçın hamleleri ise tam anlamıyla hem güven verici hem de, gövde gösterisi gibi. Bu şartlar altında her şey süt-liman görünse de önümüzde zorlu bir transfer dönemi olduğunu kimse unutmasın.

 

           ********************

   Asıl zor iş bundan sonra başlıyor. Yönetim, idari ve teknik ekip tamam ama ya sahada mücadele edecek 11 isim. Sergen Yalçın yaptığı açıklamalarda Kayserispor´un iyi bir kadroya sahip olduğunu söylüyor. Ama bunun sadece bir iyi niyet açıklaması olduğunu unutmamak lazım.?Zira, bu takımın kadrosu bu ligde kalmak için yeterli değil! Bunu bilmek için uzman olmaya gerek yok. İyi bir futbol izleyicisi bile bu durumun farkında. Durum böyleyken, en önemli adımların transferde atılması gerekiyor.

 

           ********************

   Önce takımın eksikleri iyi teşhis edilmeli. Doğru teşhis yanında doğru hamleleri getirecektir. Aksi takdirde şehirde oluşan bu iyi hava takımı ligde tutmaya yetmeyecektir. Bunu herkesin söyle bilmesi şart. Her ne kadar ara transferde kadronuza takviye yapmak çok zor bir iş olsa da yeni yönetimin icraatları, sportif direktör ve teknik direktör isimleri bunun için Kayserispor´a küçükte olsa bir ayrıcalık tanıyacaktır. Artık tüm isimler Kayserispor´u daha sempatik göreceğinden ikna etmek çok zor olmayacaktır.

 

           ********************

   Özellikle ama özellikle defans konusunda ciddi adımların atılması gerekiyor. Takım içindeki sorunlar ortada. Artık gün birlik günü. Bu transfer döneminde yönetimin atacağı adımlar takımın kaderini doğrudan etkileyecek. Şimdilik bekleyip göreceğiz. Bu takımın yeniden eski günlerine dönmesi için birden fazla adım atılması lazım. Ama önemli olan bugün ve ligde kalmak.