Burak ÇELİKTAŞ


İpler Kimin Elinde?

Ligde 24.hafta serilerin bozulduğu hem alt tarafın karıştığı hem Avrupa kupaları yarışının kızıştığı, şampiyonluk yarışında sürprizlerin yaşandığı bir hafta oldu.


İpler Kimin Elinde?

 

Ligde 24.hafta serilerin bozulduğu hem alt tarafın karıştığı hem Avrupa kupaları yarışının kızıştığı, şampiyonluk yarışında sürprizlerin yaşandığı bir hafta oldu. Son 10 hafta ciddi bir heyecana sahne olacak gibi gözüküyor.

Haftanın ilk maçında Bursaspor, Kayserispor´u 1-0 mağlup ederek hem 10 maçlık kazanamama serisini sonlandırdı, 2018 yılının ilk galibiyetini aldı ve küme düşme hattıyla arasındaki puan farkını 9´a çıkararak derin bir nefes aldı. Kayserispor ise Avrupa kupaları iddiasını sürdürüyor. Bursa deplasmanında ise istenen oyun ortaya konulamadı.

Kasımpaşa Osmanlıspor ile kendi sahasında 1-1 berabere kaldı. Kasımpaşa kendi sahasında 3 maç aradan sonra puan kaybetse de küme düşme hattıyla farkı 9 tutmuş oldu. Osmanlıspor ise deplasmandaki 3.puanını da aldı ve ligde kalma mücadelesini sürdürdü. Osmanlıspor 7 maçtır kazanamıyor.

Gizli lider Başakşehir, Göztepe karşısında zorlanmadı ve 2-0´lık galibiyetle zirveyi Galatasaray ile paylaşmayı sürdürdü. Averajla 2.sıradaki Başakşehir, lig sonunda Galatasaray ile aynı puanda olursa ilk maçını 5-1 kazandığı için büyük ihtimalle ikili averajı da elinde tutacak. Yani kalan 10 maçta Başakşehir, Galatasaray ile berabere kalıp kalan maçlarını kazansa şampiyon olur. Göztepe ise 2018´deki kötü gidişini sürdürdü ve deplasmandaki kazanamama serisini 5 maça çıkardı.

Lider Galatasaray ise ligin son sırasındaki Karabükspor karşısında hem deplasman fobisini sonlandırdı hem deplasmanda eksi averajdan kurtulmuş oldu. Gomis de attığı 4 golle 24.haftada 24 gole ulaşmış oldu ve gol krallığında arayı açtı. Galatasaray attığı 7 golle ligde en çok gol atan ünvanını sürdürürken deplasmanların da en golcüsü haline geldi. Son sıradaki Karabükspor ise genelde ve evinde en az gol atan ve en çok gol yiyen takım. 15. Sıranın 12 puan gerisindeler ve 4 maçtır kaybediyorlar.

Ligin en formda takımlarından Gençlerbirliği, en formsuz takımlarından Alanyaspor´a evinde 0-1 yenildi ve haftanın en sürpriz sonuçlarından biri alınmış oldu. 10 hafta aradan sonra mağlubiyet alan Gençlerbirliği 6 puanlık maçta kazanıp küme düşme hattıyla 8 puan fark açmak varken hem Alanyaspor´a moral verdi hem de küme düşmeme yarışından kurtulamadı. Yeni hocası Mesut Bakkal ile genelde 4 maç, deplasmanda 7 maçlık yenilgi serisine son veren Alanyaspor, Konyaspor ve Osmanlıspor´un kazanamadığı haftada çok önemli 3 puan almış oldu.

4 Mart Pazar günü ligde iç sahada oynayan tüm takımlar kaybetti. Bir diğer kaybeden evinde Yeni Malatyaspor´a 1-0 kaybeden Konyaspor oldu. Bu skorla Mehmet Özdilek ile yollarını ayırıp Sergen Yalçın ile anlaşan Jahovic ve Etoo´lu Konyaspor haftaya Galatasaray deplasmanına gidecek. Kendi sahasında 4 maç sonra yenilen Konyaspor, 5 maçtır kazanamıyor. 4 maçtır yenilmeyen Yeni Malatyaspor 2 maçtır kazanıyor ve haftaya Fenerbahçe´yi konuk edecek. Haftaya da kazanırlarsa zorlu maçlarla Avrupa kupaları yarışına girebilirler.

İçeride kaybeden bir diğer takım da evinde Sivasspor´a 4-1 yenilen Antalyaspor oldu. İlk yarıyı 0-1  geride kapatan Antalyaspor, Deniz Kadah ile beraberliği yakalasa da yenilgiye mani olamadı. Kendi sahasındaki ve Hamza Hoca ile olan başarısını sürdüremeyen Antalyaspor ateş hattında kaldı. Sivasspor ise aldığı galibiyetle 6.lığa kadar yükselip Avrupa kupaları iddiasını güçlendirdi.

Aykut kocamanın da maç öncesi toplantıda belirttiği gibi hem fiziksel hem zihinsel olarak yorgun bir Fenerbahçe´nin T.M. Akhisarspor karşısında zorlanması çok beklenen bir durumdu.Ve beklenen oldu.Maça iyi bir giriş yapan T.M Akhisarspor bulduğu 2 golle kadıköyde  soğuk duş etkisi yarattı. İkinci yarı Fenerbahçe´nin baskılı oyunu ile başlarken Guillano´nun golüyle umutlanan Fenerbahçe, Larson´un golü ve Aykut Kocaman´ın geciken değişiklikleri ile 3-2 mağlup oldu. Galibiyet serisini 4 maça çıkaran T.M. Akhisarspor küme düşme potasından epeyce uzaklaştı. Fenerbahçe ise artık ipleri elinde tutmuyor. 4.sıradaki takımın 3 rakibinin de puan kayıplarına ihtiyacı var.

Haftanın maçında Burak Yılmaz´sız Trabzonspor karşısında kupa yorgunu Beşiktaş 2-0´lık rahat bir galibiyet aldı. Negredo´nun 2 asisti ve Babel´in 2 golüyle Quaresma´nın yokluğunu aramayan Beşiktaş, teknik direktörünün ismine sahip olan statta kritik bir galibiyet aldı. Beşiktaş şampiyonluk için kalan maçlarından en önemli gözüken Başakşehir ve Galatasaray deplasmanında da aynı performansı göstermesi durumunda ipleri kendi elinde tutmuş olacak. Trabzonspor ise 2018´deki kötü performansını devam ettirdi. Avrupa kupaları hedefleri ise hala sürmekte.