Mehmet KETENCİOĞLU


İLK YARI OYNADIK, 2.YARI OYNATTIK!

Süper Lig 32. hafta maçına yeni Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile umutlu çıktık ama hevesimiz kursağımızda kaldı.


Süper Lig 32. hafta maçına yeni Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile umutlu çıktık ama hevesimiz kursağımızda kaldı. İlk 45 dakikayı daha istekli oynayan Hes Kablo Kayserispor’umuz Lennon'un alda at ortasına İlhan'ın mükemmel kafa vuruşu ile 1-0 önde tamamladı, 2, devre için "3 puanı alacağız" mesajı verdi ama 2.yarıda ilk yarıdakinin aksine maç bitmiş havasında oynayan bir takım olunca, elin oğlu GÖZ-GÖZ gözümüzün içine baka baka 1 puanı elimizden aldı gitti. Maç skoru 1-1.

Milli maç öncesinde 29 maç oynayan Hes Kablo Kayserispor’umuz 31 puanla 16.sırada iken bu maçtan alınan 1 puan ile alt tarafta hiçbir şey değişmedi. Umutlar ileri, daha da ileriye ertelendi. Hani çıkmayan candan umut kesilmez ya bizimki de o hesap oldu işte. 33.hafta Trabzonspor deplasmanından puan çıkarmaya çalışacağız. Ne yalan söyleyeyim Göztepe maçının 2. Yarısındaki gibi donmuş, tutulmuş bir şekilde sahada şuursuzca yer alırsak bu maçta işimiz hiçte kolay olmaz, hatta çok daha zor olur zor. Bu takımın en büyük eksiği bana göre futbolcuların çoğundaki güven eksikliği. Sahada sorumluluk alan Henrique, Uğur, Lennon, birazda İlhan, Kvrzıc ve kaleci Doğan’ın haricinde diğerleri maalesef kendilerine güvenemedikleri için sorumluluk almaktan da kaçıyorlar. Eh haliyle de 5 futbolcu gerekli sorumluluğu almadan laf olsun, torba dolsun diye oynayınca 1 puandan fazlası olmuyor. Attamah, Avramovski, Aziz, hele hele Muğdat Çelik. Yelkenler suya inmiş birilerinin kendilerini canlandırmasını bekliyor bu arkadaşlar. Yaz gelse de karpuz kessek hep beraber yesek.  İlk yarıda aradığını bulamayan takımlarda bizim gibi suçu hocada arayıp teknik direktör değiştiriyorlar. Kasımpaşa Şenol Can ile Erzurum Yılmaz Vural ile yola devam edecek.Süper Ligde hiç bir yönetici suçu kendinde aramıyor maalesef. Profesyonel takımı profesyonel kişilere emanet etmeyi kendine yediremediği için takımlarının başlarını yemeye devam ediyorlar. İngiltere’de Premier Ligde geçen sezon ortasında sadece 2 teknik direktör değişimi olmuş. Ondan sonra konuşmaya başlayınca mangalda kül bırakmadan üflemeye devam ediyoruz. Biz İngiltere den daha iyiyiz! Futbolu biz biliriz!

Bir hoca verimli olamadı anladık. 3. Ve 4. Hoca da başarılı olamadıysa yönetimin kendini sorgulaması ve yanlışından dönmesi gerekir. Demek ki bu hoca meselesi değil, yönetim yanlışı ve yanlış kadro oluşturulması sorunudur. Kafaları kumdan çıkarma, özeleştiri zamanı. Kalan süre sadece 10 hafta. Bu 10 haftada en az 12 puan almalıyız ki ligde kalabilelim.  1-2 galibiyetten sonra ligde kalmış gibi göbek atmakla, oyun havasına ayak uydurmakla olmuyor beyler ve bayanlar. Son gülen olmak için kalan maçlardan 12 puandan aşağısının bizi kurtarmayacağını bilerek takımı motive etmeliyiz. Bu motive % 50 Hamza hocaya ait ise % 50 de yönetime aittir. Gerekirse 24 saatin 18 saatini kulüpte geçirecek yöneticilere acilen ihtiyaç var. İLANEN VE ÖNEMLE DUYURULUR...