Erhan KAN


İLK YARIDAKİ RUH HALİ NEDİR?

Kayserispor´un dün akşam Galatasaray ile oynadığı maçı net bir şekilde iki ayrı yarı olarak değerlendirmek gerek.


Kayserispor´un dün akşam Galatasaray ile oynadığı maçı net bir şekilde iki ayrı yarı olarak değerlendirmek gerek. İlk yarı sönük, isteksiz, anlamsız bir bıkkınlık halinde görülen Kayserispor, ikinci yarıda adeta kabuk değiştirdi. Rakibine korku dolu dakikalar yaşatan temsilcimiz yakaladığı net pozisyonları o kadar cömertçe harcadıki haliyle bu cömertliğinin karşılığını sahadan puansız ayrılarak ödedi. İlk yarıda yaşanan bu görüntüyü Rumen teknik Adam Sumudica´nın masaya yatırıp detaylı bir şekilde değerlendirmesinde fayda var. Zira, gol yemeden, mağlup duruma düşmeden oynamayı düşünmeyen bir takım, ikinci yarıda hedeflerin oldukça gerisinde kalacaktır.

********************
İlk yarıda her oyuncu kendi havasında, olsada olur olmasada olur şeklinde sahada gezince Galatasaray gibi takım karşısında 2-0 geriye düşmenizden normal ne olabilir. Sahanızda oynuyorsanız, maçın her anında oyun gücünü elinde bulundurmanız gerek. Evet ikinci yarıda özellikle 35 dakikalık bölümde rakibi önünde çok net pozisyonlar buldu temsilcimiz. Ama bunlar Güray-William ikilisinin oyuna girmesi ile yaşandı. Yani takım 4-2-3-1´den 3´lü savunmaya döndü., Riski aldı. Bununlada kalmadı. Gyan´ın girmesi ile format tamamen hücuma döndü.?Bu kadar risk alıyorsanız elbette pozisyon bulursunuz. Ama kontralara açık hale gelirsiniz ki dün gece bu senaryo gearçekleşti.?Kontrada Galatasaray3. golü bularak işi bitirdi.

********************
Tamam şov güzel ama Sumudica´nın her maçta bu kadar büyük risk almasının günümüz futbolu ile bağdaşır bir tarafı yok. Günümüz futbolunda gol yemeden atmanız gerek. Yenik duruma düşüp rakibi kovalarsanız risk almanın hiç bir artı yanı yok ki bunun övünelecek hiç ama hiç bir tutar dalı yok.