Erhan KAN


İKİNCİ YARIDA İŞİN RENGİ DEĞİŞEBİLİR!

Spor Toto Süper Lig´in ilk yarısına kümede kalma hedefi ile başlayan kayserispor´da işler beklendiğindoen daha iiyi gidince ikinci yarı hedefi de doğal olarak değişti.?


Spor Toto Süper Lig´in ilk yarısına kümede kalma hedefi ile başlayan Kayserispor´da işler beklendiğindoen daha iiyi gidince ikinci yarı hedefi de doğal olarak değişti.?Sezon başında yeni oluşturulan bu kadro ile bu başarıyı kimler bekliyordu desek sanırım bu başarıyı yönetim içinden bile bekleyenin sbayısı bir elin parmağını geçmezdi. Ama gelinen nokta işin rengi değişti. Ligin ilk yarısı 30 puan ile liderin sadece 6 puan gerisinde 5. sırada bitirilince akıllardaki lig sıralamasının ibreside haliyle üst sıraları göstermeye başladı.

********************
Bunun için en kritik dönem hiç kuşkusuz transfer dönemi. Bu dönemin iyi değerlendirilmesi hedeflerin gerçekleşmesi açısından önemli. Yönetimin bu anlamda mantalite olarak değişiklik göstermeyeceğini gerçekleşen il tranfserde görmüş olduk. Kanat için aranan oyuncu yine Romanya´dan bulundu. Marius Sumudica´nın eski öğrencisi William De Amorim ile anlaşma tamam. Sağlık kontrolünde sorun çıkmazsa imzayı atacak. Brezilya´dan ayrıldıktan sonra Romanya dışında bir ligde forma giymemiş.

********************
Romanya Ligi´nde ücretler belli. Yaklaşık aylık 10 Bin Dolar gibi bir ücrete oynayan bir oyuncu. Yani toplamda 100-150 Bin Dolar gibi kazancı olan bir isim. Elbette Türkiye´ye ayak basar basmaz şartlar değişecek. Sezon öncesinde de ağırlık Romanya´ya verilmişti. Yani denenmiş bir taktik ile yola devam ediliyor. Umarım bu taktikligin ikinci yarısında kulübü yoldabırakmaz. Malum dış transfer oldukça rislki bir iş. Her tranfserin tutacağı gibi bir anlayış mümkün değil. Ama gelen oyuncu Romanya Ligi´nden olunca ister istemez soru işeritleri oluşuyor.

********************
Sezon başında Lung, Lopes, Boldrin, Sapunaru gibi isimler bi ligden geldi. Gösterdikleri performansa baktığmızda baş ağrıtmadıkları ortada. Üzerine üstlük, beklentileride aştılar. Üstelik ligimizde son dönemlerde önemli bir Romanyalı oyuncu ağrılığı var. Yani bir anlamda bu ligde forma giyenler bizim ligimizi vitrin olarak gördüğünden kendi gelecekleri adına fedekarlık yaparak performanslarının üzerine çıkıyorlar. Hedefleri daha üst liglere gitmek ve daha çok para kazanmak. Şu anda görüntü bu. Ama umarım bu durum tersine dönmez. Aynı ligden bu kadar oyuncunun gelmesi ise kötü günlerde gruplaşma ve kulisleri berebarinde getirebilir. Bu da işin en uç noktası olsa gerek.