Erhan KAN


İKİ KULVARDA MÜCADELE!

Kayserispor, yorucu ikinci yarı maratonu öncesinde ilk sınavını kupada verecek. Son 16 Turu´nda Antalyaspor ile eşleşen ve Kadir Has´ta oynadığı ilk maçı kazanarak avantaj elde eden temsilcimiz ikinci maçtan turu geçmiş olarak ayrılmanın hesaplarını yapıy


Kayserispor, yorucu ikinci yarı maratonu öncesinde ilk sınavını kupada verecek. Son 16 Turu´nda Antalyaspor ile eşleşen ve Kadir Has´ta oynadığı ilk maçı kazanarak avantaj elde eden temsilcimiz ikinci maçtan turu geçmiş olarak ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Bu sezon ligde iyi işlere imza atan Sarı-Kırmızılı takımın kupada nereye kadar gideceği ise bana sorarsanız ikinci yarıda yapılacak takviyelere bağlı olacak. Evet, yönetim bu konuda iddialı açıklamalar yaptı ama bir koltukta iki karpuz taşımak o kadar kolay değil. Bazen o yol ayrımı geldiğinde ya ligi seçmek yada kupayı seçmek zorunda kalıyorsunuz.

********************
Türkiye Kupası bir çok takım için angarya olarak görülsede hem itibar hemde farklı getireliri açısından gücü yeten takımların önem verdiği bir kulvar. Son yıllarda yapılan değişiklikler ile en azından maddi bir götürüsü kalmadı. Buradan gelen para artık küçükte olsa kazanç kapısı haline geldi. Öte yandan, kupa maçları lig ile birlikte denk geldiğinde kırmızı kart cezalalırına yeniden takıma kazandırma açısından önemli. En önemlisi ise prestij. Bunun için kupayı es geçmemekte fayda var.

********************
Kayserispor bu kupayı geçmişte müzesine getiren kulüplerden bir tanesi. Tecrübesi açısından bu işi başarabalicek güçtü. Eğer kadro yapısıda iyi dizayn edilirse zaten yarılanmış olan yolu sonu görülebilir. Antalyaspor´u elediğimizi düşünürsek, son 8 takım arasına kalacağız ki çok daha çetin rakipler bizi bekliyor olacak. Bu konuda ki avantajlardan biri ise şu: Şampiyonluk iddiası bulunan takımlar arasındaki puan farkın az olması bu takımların gözlerini lige çevirmesine neden olur. Kayberispor ise nispeten daha rahat olduğu için ağrılığını bu yönde kullanabilir.