Metin SÖNMEZ


İKİ FARKLI DEVRE

Lig´in ikinci yarısı, iyi başlamadı Kayserispor adına. Avrupa hedefi koyan ve bu anlamda devre arasında iki transfer ile kadrosunu takviye yapan sarı-kırmızılı takım, Galatasaray´ı çoktan gözüne kestirmişti ama o düşünce sahaya yansımadı?


 

                                                                                                                                    

  Lig´in ikinci yarısı, iyi başlamadı Kayserispor adına. Avrupa hedefi koyan ve bu anlamda devre arasında iki transfer ile kadrosunu takviye yapan sarı-kırmızılı takım, Galatasaray´ı çoktan gözüne kestirmişti ama o düşünce sahaya yansımadı? İşte bu anlarda daha ne olduğunu anlamadan konuk ekip 6 dakika içinde Eren Derdiyok ile bulduğu iki golle Kadir Has Stadı´na buz kestirdi desek doğru olur. Tabii ki, ilk golde net bir ofsayt vardı ve herkes görmesine karşın her nedense yardımcı hakem Bahattin Duran´ın görmediğinin altını çizerek.

  Bu iki gollü şok konuk ekibin elini güçlendirdi, Kayserispor´u ise ürkek hale getirdi. İşin doğrusunu söylemek gerekirse, ilk 45 dakika içinde beklentilerin altında bir Kayserispor vardı. Fakat, ikinci yarı ile birlikte Marius Sumudica´nın Atila Turan ve Fernando Boldrin´in yerine, William ile Güray Vural değişikliği sahaya öylesine pozitif yansıdı ki, Galatasaray ne yapacağını şaşırdı. Özellikle Güray, sol kanatta müthiş işlerin altına imza attı. Nitekim, yaptığı asisti Umut Bulut Muslera´nın koruduğu kaleye gönderdiğinde; zaten sendeleyen rakip, daha da dibe vurdu. Golle birlikte Kayserispor daha da yüksek moralle Galatasaray kalesine geldi, pozisyonlar da buldu ama beklenen gol gelmedi. İkinci 45 ile başlayan baskı, 75-80 dakika devam etti. Bu anlarda bir beraberlik golü gelse, maçın rengi de, şekli de çok farklı olabilirdi ama olmadı.

  Tabii ki, Kayserispor´un baskı yaptığı dakikalarda Fatih Terim´in skoru korumaya yönelik yaptığı orta alan alanı güçlendirme hamleleri de maçın sonlarına doğru etkili oldu ve artık Kayserispor Allah ne verdiyse yüklenirken, konuk ekip üçüncü golü bulduğunda maç çoktan bitti.

  İlk golde yardımcı hakemin ofsayt hatası, bir başka pozisyonda da Umut´un Deneyer´le girdiği ikili mücadele kırmızı kart beklentisi maça damga vurdu. Her şeye karşın, Kayserispor´un ikinci yarıda oynadığı futbol gelecek adına umut verdi.

  Şunu da ifade etmek lazım; Kayserispor uğradığı haksızlığı her platformda dile getirmeli. Bunu yaparken de, bu maçı bir kenara bırakarak, Göztepe gibi önemli bir deplasmana ciddi biçimde hazırlanmalı. Zira ilk 4 hafta Kayserispor´un Avrupa hedefi adına çok büyük önem taşıyor?