Necmettin ÇUHADAROĞLU


İDDİANAME


Adı üzerinde iddianame.
Kayseri deki ağırlıkta iş adamlarının ve el çektirilen Ak Partili yöneticilerinde aralarında bulunduğu Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Anayasal Suçlarla mücadele savcıları tarafından hazırlanan ve 300 sayfadan oluşan ve 71 iş adamı hakkında hazırlanan iddianame ?´mahkeme tarafından eksikliklerin giderilmesi´´ için iade edildi.
Bu iddianameyi Anayasal suçlarla mücadele Savcısı Salih Kılıçdağı ve arkadaşları hazırlıyor. İddianamede kimler yok ki; Ak Parti eski il başkanı Ömer Dengiz ve halen Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da var.
Ne hikmeti ilahidir, savcıların hazırlamış olduğu bu iddianamede bulunan isimler hep ?´suçsuz´´ olduklarını iddia ettiler.
Peki, bu işte kim suçlu.
Zamanında tayin ve terfi yapanlar mı? Yaptıranlar mı? Seçimlerde beni cemaat aday gösterdi onun için adayım diyenler mi? Demeyenler mi? Sayın Hasan Ali Kilci basın toplantısında şu anki mevcut Ticaret Odası Başkanı için bu sözleri Kayseri Gazeteciler Cemiyetinde yapmış olduğu basın toplantısında şahitleri ile dile getirdi.
Bu iddianame bazı usul hata ve eksiklikler bulunduğu gerekçesi ile gönderildiği Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iade edildi. Ne olmuştu bir hatırlayalım isterseniz; 10 Ağustos 2015 tarihinde 400 polis eşliğinde 120 işadamına yönelik gerçekleştirilen o sabah ki operasyonu 86 kişi gözaltına alınmış, diğerleri firar etmişti? O günkü operasyon öncesi firar edenlerin başında eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Fatih Setenci (Daha sonra gizlendiği evinin çatı katında yılbaşı gecesi yakalanmıştı), Mehmet Doğançay (Eşi ile birlikte halen firarda) İlhan Miraboğlu ve Ahmet Türkmen gibi isimler yer alıyordu. İşte o operasyon da gözaltına alınıp 16 gün süreyle Bünyan yolu Gömeç yakınlarında ki Kadın sığınma Evinde tutulduktan sonra KOM Şube Müdürlüğü´nde sorgulanıp Adliye´ye çıkarılan bazılarının tutuklu bazılarının da adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlarla ilgili İddianame hazırlanmıştı.
Şimdi bütün bu olayların ardından zamanında cemaate yakın olanların iddianamede yer alması kadar normal bir şey var mı? Yok mu? Onlar sayesinde itibar kazananlar, onlar sayesinde okul bitirenler. Onlar sayesinde nüfuz elde edenler bırakın da bu iddianamede sizin de adınız geçsin. İnsanları ayrıştıranlar, kutuplaştıranlar hiç mi ceza almasın.
Daha durun bu başlangıç. Sıra içimizdeki sinsilere geliyor. Hani onların sayesinde para kazananlar, itibar kazananlar ama onları da bir kalemde bir çırpıda satanlar ya da sattı gözükenler, İngilizce mastır yapanlar ama Türkçeyi daha zor konuşanlar. Şimdi sıra onlara geliyor. Hadi akıl hocalarınız Türkii Cumhuriyetlerine kaçtı da siz nereye kaçacaksınız?
Korkunun ecele faydası yok.
Bu arada hani kötü dediğiniz adam var ya her gün sizin ne mal olduğunuzu çarşaf çarşaf yazıp anlatıyor, haberini olsun.
Demedi demeyin.
Gömeç sizi çağırıyor.