Metin SÖNMEZ


HUZURLARINIZDA SERGEN YALÇIN!

Ayaz gecelere inat, Kadir Has´a bahar geldi dün?


  İki haftadır çok önemli başarının altına imza atarak, önce Fenerbahçe, sonrasında ise Galatasaray´ı mabedi Türk Telekom Arena´da mağlup eden Kayserispor´un son kurbanı Bursa oldu. Sarı-Kırmızılı takımın biraz tutuk başladığı ama dakikalar ilerledikçe ağırlığını koyduğu karşılaşmada, galibiyeti getiren üç önemli faktör vardı. Rakip 19´da Deniz Yılmaz´ın kırmızı kartla oyun dışı kalması, 10 bin kişilik taraftar desteği ve yüzde yüz kazanma arzusu.

  Dakikalar ilerledikçe rakibine karşı her alanda üstünlük sağlayan Kayserispor, yüklendikçe yüklendi ama beklenen gol gelmedi. Konuk ekipte ilk yarı boyunca fena direnmedi hani? soyunma odasına gidilirken eşitlik vardı mücadelede ama Kayserispor kazanacağının sinyalini vermişti bir kere. Soyunma odası dönüşünde bu defa sahneye teknik patron Sergen Yalçın çıktı ve çok önemli bir değişiklikle oyunun kilidini açtı. Rakibin bir kişi eksilmesi karşısında ilk 45´te etkisiz eleman olarak görünün Verala´nın yerine Welliton´u oyuna dahil ederek çift santrforla hücum etme düşüncesini cesaretle hayata geçirdi ve kısa sürede de bunun meyvesini gördü. Brezilyalı, ilk yakaladığı pozisyonu affetmedi ve Yeşil-Beyazlılar´ın direncini düşüren golü Harun Tekin´in koruduğu kaleye bıraktığında iş bitti, fiş gitti.

  Gol sonrası her şey daha kolay oldu? Zira sahada 10 kişiyle mücadele eden Bursaspor direnç gösteremedi ve tamamen dağıldı. Kayserispor ise iştahını eksiltmedi, aksine arttırdı. Bu iştah ikinci golü de getirdi. Gol vuruşu dışında orta alanda inanılmaz oynayan Rotman´ın sayısı, galibiyeti perçinlemiş oldu adeta. Sonrasında ise 3 de olurdu, 4 de?

  Son üç haftada 9 puanı hanesine yazdırarak muazzam bir iş yapan Kayserispor´un, bununla birlikte rakip filelere 8 gol bırakıp, yalnızca 2 gol yemesi Sarı-Kırmızılı takımın geleceği adına fevkalade önemli sinyaller verdi.

  Bu saatten sonra artık her şey Kayserispor´un lehine ve eminim ki düşme kâbusu dün itibariyle nihayetlenmiş oldu.

  Geçen maçta yazımı güneşli ve güzel günler göreceğiz diye bitirmiştim.

  O güzel ve güneşli günleri maksimum düzeyde yaşamaya başladık.

  Kimsenin endişesi olmasın ki, bu takım layık olduğu yerde kalacak.