Necmettin ÇUHADAROĞLU


HÜZÜN

Vatan savunması yapan birbirinden güzel insanların şehadetlerine tanık oluyoruz. Genci, ihtiyarı, yaşlısının hepsinde gözyaşı var.


 

Vatan savunması yapan birbirinden güzel insanların şehadetlerine tanık oluyoruz. Genci, ihtiyarı, yaşlısının hepsinde gözyaşı var.

Hüzün var.

Gözler buğulu ama inanın şehitlik mertebesine gülerek giden onların yerine ben şehit olsam diyen seksen milyon daha var. Her şehit haberi hüzün verir bana. Evvelden böyle değildim. Gençliğin verdiği belki de kuvvet vardı. Şimdiler de habere gittiğim şehit cenazelerinde nerede ise ben haber olacağım. Bir tabir vardır ya, özüm kalmadı.

Ağlıyorum, hem de dur durak bilmeden.

Bir taraftan çalıştığın kuruma haber vereceksiniz, haber yapacaksınız diğer taraftan artık acı ağır basıyor. Yukarda belirttiğim gibi vatanı uğruna şehit olmak ne güzel. Rabbim bizlere de nasip eder mi? Bilmem ama ben Berat kandilinde rabbimden istedim.  Bir yılımızın muhasebesinin yapıldı, gelecek yılımızın da kader çizgimizin yenilendiği bir günde.

Eskilerden gelen bir alışkanlık vardı ya da hep bizi küçükken asker ve polis ile korkutan zihniyet vardı ya, şimdi tam tersi oldu. Çocuklarımızın, bizim yaşımızdakilerinin torunları artık asker olmak istiyor, polis olmak istiyor. Çok şükür.

Bu günde helikopter kazasında ve ondan önceki günde şehit olanlarla birlikte ülkemizin 16 Şehidi var. Yarabbi inşallah bu son olur. Hepimizin başı sağ olsun.

Yine Kalemkırdı´dayız.

İnşallah bu camiye normal vakit namazlarında gelmek nasip olur.

Hainlere fırsat verme Yarabbi.

Sürekli şehitlerimizi için gelmeyiz.

Bunun üzerine pek bir şey yazamıyorum. Aslında Kayseri de yazılacak çok şey var ama inşallah daha iyi haberleri köşelerimize taşırız.  Bu ülkenin refahı ve mutluluğu hepimizin.

Malum FETÖ yapılanmalarında gözaltılar ve tutuklamalar devam ediyor. Bir taraftan FETÖ ye bağlantılı ve ilintili olan dernekler kapatılırken diğer taraftan da bu derneklere üye olmak için sıraya girenler şimdi arşivlerindeki resimleri silme telaşındalar.  Bir zamanlar cemaatin içine girebilmek için olmadık taklalar atanlar birer birer gözaltı ve tutuklama olunca adeta bir fetösavar konumuna geçmeleri de düşündürücü. İnsanoğlu böyle, dünyevi hırs ve çıkarları ve maddi menfaat yüzünden yapmadıkları iş atmadıkları takla kalmıyor.

Büyük gün yaklaşıyor. 6 Hazirandaki duruşma da bakalım kim kimi ne ile suçlayacak. Ya da biz bu işleri yapmadık, bize yaptırdılar mı diyecekler. Kayseri Emniyet Müdürümüzü suçlayanlar oluyor. Ne yapsın daha. Suçluları yakalayıp adalete teslim ediyor mu?

Evet.

Gerisi kanun koyucuların, mahkemelerin bileceği bir iş. Zaten dünya kurulduğundan beri doğru söyleyenin pek kabul görmediği bir dünya düzeninde yaşarken birilerinin ve memnun olmayanların Emniyet Müdürümüz hakkında söz söylemesi de normal. İşini düzgün yapan, Allah rızası için çalışan insanları da desteklemek gerekir. Bu da zaten insanlığın gereği.

Bananecilik yapmadan, azmi ile gayreti ile bu memlekete çalışkanlığı ile örnek olmuş bir Emniyet Müdürünün olması Kayseri için bir şans.

Gerisi mi?

Gerisi boş, gerisi lafı güzaf, gerisi angarya.

Kalın Sağlıcakla.