Mehmet KETENCİOĞLU


HOCAM 3 PUANI HANGİ MAÇTA ALIRIZ ?

Süper Lig’de 10.haftayı geride bıraktık.


Süper Lig’de 10.haftayı geride bıraktık. Ligin çiçeği burnunda ekibi eski Kayserispor genel menejeri Süleyman Hurma'nın sahibi olduğu Fatih Karagümrük takımı ile Kadir Has Stadı’nda karşılaşan Hes Kablo Kayserisporumuz Samet hoca ile birlikte ligdeki 2 puanını alarak 8 puana yükseldi.

Maç boyunca topla oynama da %54 - %46 Hes kablo Kayserisporumuz üstün görünse de rakip kaleye 11 şut denese de maçın geneli cılız bir orta saha mücadelesi ile geçti. Yani her iki takımda 1 puanı benimseyen bir anlayışla maçı tamamladılar. (0-0)… Samet hocanın takımın başında sahaya çıktığı ilk maçta Galatasaray'dan alınan 1 puanın deplasmanda iyi olduğunu vurgulamış ve demiştik ki "Samet Hoca’nın oyun anlayışı "her zaman 1 puanı cebinize koyun fazlasını sonra düşünün" olmuştur. Bu yüzden çalıştırdığı takımlarda beraberlik ve mağlubiyet sayısı daha fazladır. İnşallah her 2 maçtan birini 3 puanla kapatarak ligde rahat konumda oluruz sezon sonunda. Yoksa maç başı 1 puan ile ligde kalmak için yeterli olmaz. Olamaz..."Biz bunu 24 Kasım 2020’de bu sütunlardan yazdık, 26 Kasım 2020’de kupa maçında ilk yarısını saçma sapan bir kadro anlayışı ile çıkıp ilk yarısını 1-3 mağlup bitirdiğimiz Hekimoğlu Trabzon kupa maçının normal süresini yine berabere 3-3 bitirdik penaltılar ile 2. Lig takımına yenildik. Kupada devre dışı kaldık. Bütün ağırlığımızı artık lig için vermekten başka seçenek kalmadığı halde yine de Karagümrük karşısında fazla pozisyon üretemeyen görüntü verdik. Sağdan say 1, soldan say yine 1 üç diyemeyeceğiz anlaşılan. Samet hocanın takıma her zamanki oyun anlayışından farklı yaklaşması gerekiyor. Yani 1 puan ile taraftarın aldatılmaması gerekiyor. Aksi durumda alınan her puan aspirin tedavisi olur... Taraftar geçen sene boş laflarla hep aldatıldı, herkes işine geldiği gibi konuşup fetva verdi. Tıpkı Temel’in fıkrasında olduğu gibi. Köyün imamı olan temele köyün en güzel ve en alımlı kadını uğrar." Hoca efendi kocam benimle ilgilenmiyor. Onu aldatacağım. Acaba cehennemde ne kadar kalırım?" İmam temel başlar açıklamaya " köyün muhtarı ile aldatırsan 6 ay, bekçi ile aldatırsan 1 yıl, öğretmenle olursa 2 yıl "derken kadın, imam temelin sözünü kesmiş ; " peki köyün imamı ile aldatırsam  ne olur?" Hocadan cevap " ulan kâfir karı demek cennete gitmek isteyen haa"… Takımda 3 puanı alabilecek kadro kalitesi var. İnşallah futbolcular ve teknik heyette sağdan say 1, soldan say 1 demeye ve taraftarı kandırmaya devam etmezler. Yoksa temelin fıkrasında olduğu gibi herkes işine geldiği gibi konuşur. 1 puanlar ile ligde başarılı olabileceğimizi savunur, ama sonu geçen yıl olduğu gibi hüsran olur... Allah korusun bu sefer düşersek kaburgaları kırar bir daha yürüyemez hale geliriz. Hatta tedavi edecek doktor bile bulamayız!

Bu hafta ligin en az gol yiyen 4 takımından biri olan Göztepe’ye konuk olacağız.Göztepe maç boyunca disiplini elden bırakmayan ve kontratak futbolunu benimseyen bir takım.10 haftada 9 maçta 3 galibiyet ve 5 beraberlik aldılar,1 maçta mağlup oldular, o da kıran kırana geçen maçta Fenerbahçe’ye 3-2 yenilerek kaybettiler... Göztepe maçından1 puan ile dönülmesi başarı sayılabilir ama kendi sahamızdaki Karagümrük maçından alınan 1 puan asla başarı olamaz.Taraftarda böyle avutulamaz...