Metin SÖNMEZ


HÂL VE MİNVAL

10. Hafta maçlarının ardından adından en çok söz ettiren iki takımın mücadelesiydi; haklı olarak da herkes bu, 90 dakikanın sonucuna odaklanmıştı.


 

                                                                                                                                    

   10. Hafta maçlarının ardından adından en çok söz ettiren iki takımın mücadelesiydi; haklı olarak da herkes bu, 90 dakikanın sonucuna odaklanmıştı. Zira, Trabzonspor, lider Galatasaray´a ilk yenilgiyi tattırmış, Kayserispor da, Şükrü Saraçoğlu Stadı´nda son dakika golüyle beraberliğe ulaşarak önemli bir işin altına imza atmıştı. Vaziyet böyle olunca ve 11. Haftada bu iki takım karşı karşıya gelince, gözler Kayseri´ye çevrilmişti.

   Rakibin eksiklerini filan bir kenara bırakırsak, geçen hafta kaldığı yerden devam eden taraf Kayserispor´du. Karşılaşmaya iyi başladı, dengeli oynadı. Denge hem hücum, hem savunma adına son derece yerli yerindeydi. Üretmek isteyen, hücumu düşünen bu arada da kendi kalesinde tehlike yaşamamak adına oyun felsefesi geliştiren sarı-kırmızılı takım, baskın taraf olarak ayakta kaldı. Geçen hafta Galatasaray karşısında coşkulu oynayan Trabzonspor´dan ise eser yoktu. Hâl ve minval böyle olunca, sarı-kırmızılılar sıklıkla Trabzon kalesinde görüldü, pozisyon yarattı, tehlike oluşturdu ama beklenen gol gelmedi.

  İki takımda soyunma odasının yolunu tutarken, golsüz eşitlik vardı tabelada ama Kayserispor, Karadeniz ekibine karşı üstündü. İkinci 45 adına sahaya dönüşte de çok fazla değişen bir şey olmadı. Kayserispor da, Trabzonspor da kaldığı yerden devam etti. Yani isteyen, hedef koyan sarı-kırmızılı takıma karşı, bulursam bir gol atarım, üstene yatarım felsefesinden öte tek satır futbol anlayışı olmayan  Trabzonspor. Şimdi kimileri diyebilir ki; efendim rakibin eksiği çoktu? Bir de maçın ilk yarısında sakatlıktan iki oyuncu değişikliği yaptı filan. Bunlar terane, hikâye? Şunu söyleyeyim; Karadeniz´ın olmazsa olmazı Trabzonspor Kayseri´de oynadığı futbolla devam ederse, sıradan bir takım hüviyetinde ligi tamamlamak zorunda kalır. Dönersek Kayserispor´a, kazanmak için teknik patron Marius Sumidica´nın oyuncu değişiklikleri dâhil herkes her şeyi yapmaya çalıştı, biraz beceri yoksunluğu maçı beraberliğe getirdi. Maçın uzatma bölümlerinde rakibe verilen iki pozisyonun ise doğal karşılanması gerekir. Risk alıyorsanız, buna benzer durumlar ortaya çıkabilir vesselam.

  Evet? Bu yol ve gidişat iyiye. Gönül isterdi ki, iyi oynanan bir mücadelenin karşılığı 3 puan olsun. Şöyle düşünelim: Milli araya gidilirken, mağlubiyet almadan tatile çıkmakta güzel. Dileğimiz bundan sonrasının da güzelliklerle dolu olması. Kayserispor futbol takımını kutluyorum.