Necmettin ÇUHADAROĞLU


HİMMETTEN HİCRETE


Öyle mi?
Evet öyle. Himmet paraları ile hicret etmediniz mi? Size göre hicret. Bana göre kaçak. Amerika´ya kaçtınız, Almanya´ya kaçtınız, Türki Cumhuriyetlerine kaçtınız ama sonunuz ne olacak merak ediyorum. Önce himmet sonra zimmet bence arkası da zillet. Utanmadan sıkılmadan Kayseri içerisinde gezenler var ya hani paralelcilerin arkasından sürekli giden el pençe divan duranların hepsi AK landı öyle mi?
Yok öyle yağma.
Bu arada bak kendini bir halt zanneden çakma gazeteci kardeşim. Eline gazeteleri alıp abiiii Necmettin yine sana sallamış diye kapı kapı gazete dolaştıran zevat aslında sana daha farklı şeyler söylemek istiyorum ama terbiyem müsaade etmiyor. Sürekli çalıyı dolaşmaya çalışıyorum ama sen durmuyorsun. Ruh hastası olmuşsunuz. Doğru ben sizler gibi nabza göre şerbet vermeyi bilmem. Değişen devre göre bazen paralelci bazen himmetci, bazen zimmetçi bazen ahlak yoksunu olup sağa sola sünmem. Onun için ayağını denk al adam müsveddesi. Hatta sana bir önerim var benim ile ilgili cümle bile kurma.
Utanırsın, yanılırsın.
Sağa sola da benim yazdıklarımı götürüp abiiii diye aman dilenme. Gambazlama. O insanların zaten okuryazarlığı var. Utanmadan bu piyasada geziyorsun ya pes doğrusu.
Ahlak yoksunu zavallı.
Bu sana son ikazım. Adam olun da gelin. Önce kıcınızdaki paralel yaftasını temizleyin.
Haksız kazançlarınızın bir hesabını verin.
Bıldır yediğiniz hurmalar, sonra sizi tırmalamasın. Durun hele iyi günlerinizdesiniz. Keser döner sap döner bir gün hesap döner. Bize atacağınız daha ne iftiralar var bir de ona bakalım. Ama yanlış hesap yapıyorsunuz. Yanlış fikirdesiniz gelin bu işten vaz geçin. Ben 96 kiloyum benim kolay kolay yiyemezsiniz benim hazmım zordur. Midenize oturur.
Mazaallah.
Neyinize güveniyorsunuz?
Neye hâkimsiniz?
Sadece dedikoduya.
Başkaca tutar dalınız yok. Utanmadan sıkılmadan şikâyet ediyorsunuz ya o na da pes doğrusu.
Unutmayın, güneşi balçıkla sıvayamazsınız arasından ışık sızar akar.
Kalın Sağlıcakla.