Burak ÇELİKTAŞ


HEYECAN DORUKTA

32.haftada ilk 4´teki takımlardan Başakşehir puan kaybı yaşarken ligdeki en uzun kazanma serisine ulaşan Fenerbahçe 2.liğe yükseldi. 2. 4lüde yer alan takımların hiçbiri kazanamazken Kasımpaşa Avrupa kupaları yarışından kopmadı.


32.haftada ilk 4´teki takımlardan Başakşehir puan kaybı yaşarken ligdeki en uzun kazanma serisine ulaşan Fenerbahçe 2.liğe yükseldi. 2. 4lüde yer alan takımların hiçbiri kazanamazken Kasımpaşa Avrupa kupaları yarışından kopmadı. Karabükspor ile beraber iddia ve hedefsiz kalan diğer takımlar da Yeni Malatyaspor ile Bursaspor oldu. 6 takımın ise küme düşme korkusu sürüyor ve 2si lige veda edecek.

Lider Galatasaray, maçın başında bulduğu 2 gole rağmen son ana kadar heyecanla geçen maçta Akhisarspor´u deplasmanda 2-1 yendi. İki takımın da 1er penaltı kaçırdığı maçta kazanan Galatasaray´a şampiyonluk için kalan 2 maçta 4 puan yetecek. 4 maç üstüste kazanan Galatasaray, haftaya yeni Malatyaspor´u kendi sahasında yenerse bu sene ligde ilk kez 5 maç üstüste kazanmış olacak. Deplasman karnesini toparlayan ve deplasmanda ilk kez üstüste maç kazanan Galatasaray, Başakşehir ve Fenerbahçe ile 3lü averajda sonuncu olduğu için mağlubiyet halinde 3.sıraya kadar düşebilir. Kazanamama serisi 8 maça çıkan Akhisarspor 14.sırada. Kupa finalisti Akhisarspor, Kayserispor deplasmanı ve Osmanlı maçıyla ligde kalmaya çalışacak. Osmanlıspor kaybederse Kayserispor´dan alacağı puan veya berabere kalırsa galibiyet Akhisar´ı ligde bırakır. Aksi durumda rakipleriyle oynadığı maçlarda iyi sonuçlar alamadığı için 39 puanlı her türlü puan eşitliğinde son sırada yer alacaklar.

Bu sene sadece 16.hafta 2.liğe yükselip ertesi hafta kaybeden Fenerbahçe, 32. Haftada ligde 2.kez 2.lik koltuğuna oturdu. Bu başarı ligde 6 maç üstüste kazanan ilk takım olarak taçlandı. Şu anda Başakşehir´in önünde olmalarına rağmen Galatasaray kaybeder, Başakşehir ve Fenerbahçe kazanırsa şampiyon Başakşehir olacak. Başakşehir´in ekstra bir kaybında Galatasaray ile önce averaja, sonra atılan gole bakılacak. Hepsi eşitse ekstra bir maç ile sıralama belirlenecek. Galatasaray, Malatyaspor ile oynadıktan sonra Karabükspor deplasmanına çıkacak Fenerbahçe, genel averaj avantajını elde etmek için Galatasaray´dan 4 fazla fark atmaya çalışacak. Fenerbahçe deplasmanında öne geçse de kendi kalesine attığı gol ve kırmızı kartlar sonrası dayanamayan Bursaspor, ligde kalmak için istediği puanı alamasa da Akhisarspor´un kaybetmesiyle ligde kalmayı garantiledi.

Kendi sahasında 3 maç aradan sonra puan kaybeden Başakşehir, iki sene üstüste ligi ilk 2´de bitirme şansını zora soktu. Uzun süre 10 kişi götürdüğü maçta galibiyete yaklaşsa da Volkan Babacan´ın hatası 2 puanı ellerinden aldı. Arda Turan´ın kırmızı kartı ise maçtan çok konuşulan konu oldu. Son 2 maçında Antalyaspor ve Kasımpaşa´yı yenmeye çalışacak Başakşehir, Galatasaray yenilirse şampiyon olabilir. Fenerbahçe´nin puan kaybında ise şampiyonlar ligi vizesini kapabilir. Başakşehir deplasmanından 1 puanla dönen Sivasspor, 5.lik iddiasını sürdürüyor.

Galatasaray derbisinin yaralarını sarmaya çalışan Beşiktaş, kendi sahasında ilk yarıyı 2-0 önde kapatıp 60.dakikada 10 kişi kaldığı maçı aynı skorla bitirmeyi başardı ve önündeki 3lüyü takibini sürdürdü. Hem şampiyonluk hem 2.lik şansını sürdüren Beşiktaş, kendi sahasında üstüste 10.kez kazandı. Ligde 3 maçtır, deplasmanda 6 maçtır yenilen Kayserispor, 5.lik iddiasını sürdürse de 8.liği bile kaybedebilir.

Haftanın en gollü ve en sürprizli maçında Trabzonspor kendi sahasında Kasımpaşa´ya 5-2 yenildi. Bu sezon Akhisarspor´dan kendi sahasında 6, Alanyaspor´dan 4 gol yiyen Trabzonspor, bu 3 maçta 15 golü kalesinde görürken geri kalan 13 iç saha maçında sadece 13 gol yedi. Deplasman averajı, iç saha averajından iyi olan tek takım Trabzonspor, ligde 5.sırada ve 5.sıranın hala en büyük adayı. 2 maç aradan sonra kazanan Kasımpaşa, bu galibiyetle ligde kalmayı garantilerken az da olsa 5.lik şansını sürdürüyor.

Göztepe, Yeni Malatyaspor ile kendi sahasında golsüz berabere kaldı ve rakiplerinin puan kaybettiği haftada kendi de kazanamayarak 6.sırada kaldı. 4 maçtır yenilmeseler de son 2 maçında küme düşmeme mücadelesi veren Konyaspor ile deplasmanda karşılaşıp içeride şampiyonluk kutlamak isteyen Galatasaray ile karşılaşacaklar. Son 2 maçı golsüz biten Yeni Malatyaspor ise ligde kalmayı garantiledi.

Alt sıraların kritik maçında Antalyaspor, deplasmanda Gençlerbirliği´ni 1-0 yenerek büyük avantaj elde etti. 3 maç aradan sonra kazanan Antalyaspor´un ligde kalmak için sadece 1 puana ihtiyaçları var. Dört maçtır kaybeden Gençlerbirliği, 2 maçını da kazanıp rakiplerinin puan kaybetmesini beklemek zorunda.

Mesut Bakkal geldiğinden beri sadece Beşiktaş ve Galatasaray´a yenilen Alanyaspor, kendi sahasında Osmanlıspor´u yenip işi bitirmek istiyordu, ancak Osmanlıspor da pes etmedi ve maç 1-1 bitti. Alanyaspor´un ligde kalmak için 1 galibiyete, Osmanlıspor´un ise 2 galibiyete ihtiyacı var.

Beklemediği bir dirençle karşılaşan Konyaspor, Karabükspor´u deplasmanda 1-0 yendi ve Osmanlıspor´un 2 puan üstüne çıktı. Göztepe ve Fenerbahçe ile karşılaşacak Konyaspor´un ikili averajda Osmanlıspor´a üstünlüğü bulunuyor. Haftaya kazanır ve Osmanlıspor kazanamazsa ligde kalacaklar.