Erhan KAN


HER YÖNÜYLE ZOR BİR MAÇ

Kayserispor´un yarın oynayacağı Antalyaspor maçı her yönden zor geçecek. Sahada, oyuncuların büyük mücadelesinin yanı sıra gözler, iki takım taraftarında olacak.


Kayserispor´un yarın oynayacağı Antalyaspor maçı her yönden zor geçecek. Sahada, oyuncuların büyük mücadelesinin yanı sıra gözler, iki takım taraftarında olacak. Bu konuda Antalya emniyetinin üzerine düşeni yapıp bu maç öncesinde her türlü güvenlik önlemini en ince ayrıntısına kadar düşünmesi gerek. Zira, Antalya´ya bir anlamda misafir olarak gidecek olan Kayserili spor severlerin güvenliğini sağlamak her şeyden önemli... İki takım taraftarı arasında geçmiş haftalarda yaşanan istenmeyen olaylar bu maç öncesinde hortlarsa yaşanacak olaylardan sorumlu birinci dereceden Antalya mülki amirleri olacaktır. Bunu da net bir şekilde belirtmek istiyorum.

********************
Özellikle Kayserispor yönetiminin bu konuda gereken hassasiyeti göstermesi gerekli. Antalya´da gerekli yerlerler ile temasa geçilerek bu maçın öneminin anlatılması ve gereken önlemlerin alınmasının istenmesi gerekir. Zira, yönetim sadece oyuncuların değil tüm camianın yönetimi olduğuna göre bu konuda her ne kadar taraftarın bir isteği olmasada kendilerinin bu adımları atması önemli. Evet sahada zor bir maç bizi bekliyor olabilir ama şehir olarakta büyük bir sınav bizi bekliyor olacak. Neredeyse giden her taraftar grubuna saldıran bir güruhtan söz ediyoruz. Birde geçen haftalarda yaşanan olaylar göz önüne alınınca bu maçın şehir ve taraftar açısından önemini iyi anlamamız gerekiyor.

********************
Taraftarlarımızın sağ duyulu davranacaklarından kimsenin kuşkusu yok. Ama aynı sağ duyuyu ev sahibi takım taraftarlarından görmeyecekleri de ortada. Antalya´da her takımın yaşadığı büyük sıkıntıları yaşamamak için şehir olarak gerekli önlemlerin aldırılması için teyakkuza geçilmesi ve taraftarımızın ne kadar kıymetli olduğu karşı tarafa hissedilmelidir.