Metin SÖNMEZ

Tarih: 08.10.2018 09:15

HER ŞEY FLU!

Facebook Twitter Linked-in

                                                                                                                                    

  Hayıflanmaları, ?ah?ları, ?vah?ları yüksek seyreden bir 90 dakikaya tanıklık ettik.

  Bir tarafta Son üç haftadır sıfır çeken Kayserispor?

  Diğer tarafta geçen hafta Fenerbahçe önünde aldığı flaş skor ve yeni teknik patronu Okan Buruk ile Ç.Rizespor.

  İki takımın da ciddi manada kıymet verdiği zorlu mücadele daha başlar başlamaz adrenalin salgıları dalga dalga Kadir Has Stadı´nda yayılmaya başladı. Dakikalar 7´yi gösterirken belki de rakibin en değerli oyuncusu Umar Aminu, adale sakatlığı nedeniyle kendini yere bıraktı ve bir daha da geriye dönmedi. Bu, Kayserispor adına ciddi bir avantaj, Karadeniz temsilcisi adına da büyük kayıptı. Maçta da işler Sarı-Kırmızılılar´ın istediği tempoda giderken, bu kez Rotman, saçma sapan bir pozisyonda, saçma sapan bir kırmızı kart gördü.

  İlk 12 dakika, rakip adına bir sakatlık, Kayserispor için ise kırmızı kartla geçilince, işin şekli, rengi, her şeyi değişti. Sahada bir fazla olan Ç.Rize, istediğini gibi at oynatmaya başladı. Topa hükmetti, doğru hücum organizasyonları ile golü de buldu. Yani onlar adına işler tıkırındaydı? Tam da devre arasına gidilecekken, bu kez vizyona Braian Samudio çıktı, O da kırmızılık oldu. Yeri gelmişken söylemeliyim, hakem Fırat Aydınus, başvurduğu VAR kararlarının hepsini doğru biçimde hayata geçirdi.

  Karşılıklı kırmızı kartlarla saha içi dengeyi yakalayan ve soyunma odası dönüşünde bunu ekstra hırs ekleyen Kayserispor, bu kez konuk ekibin kalesinde sıklıkla görülmeye başladı ve bu durum meyvesini kısa sürede verdi. Önce penaltı golü ile gelen eşitlik, ardından doğru hamleyle oyuna alınan Varela´nın ortasına adeta uçan kafa ile cevap veren Umut´un sayıları ile bir anda mücadele 2-1´e geldi. Yani Kayserispor, iyi bir geri dönüşün altına imza atmışken, ardından gereksiz biçimde topyekûn saçmalama dönemine girildi.

  Hangi birini sayayım, hangi birini sıralayayım ben şaşırdım?

  Psikoloji midir nedir bilinmez, galibiyet sayısından sonra tamamen gereksiz biçimde skor koruma kaygısıyla takım geriye yaslandı da yaslandı. Bu durum elbette Ç.Rize´nin ekmeği yağ sürdü. Yetmedi, bir büyük formsuzluğun altına teknik direktör Ertuğrul sağlam imza attı. 2-1 öndesin, artık maçı tutman gerekiyor. Avantaj sende, ama kenardan öyle bir hamle geldi ki, aklıselim insanlar deyim yerindeyse küçük dilini yuttu.

  Kenardan tabela bir kalktı, herkes gözlerini oğuşturdu? Büyük yıldız(!) Asamoah Gyan sahaya adım atarken, Mensah çıktı, günün adamı Umut Bulut sağ kenarda görev yapmaya başladı, hücumun merkezinde ise siyahi tarihi hayal kırıklığı görev aldı.

  Yahu Ertuğrul Hocam, şu değişikliğin izahı ve dahi izanı var mı sahiden?..

  Eminim ki, maç sonrası kendine bile anlatamamışsındır bu değişikliği?

  Senin kalibrende bir teknik adamın böyle bir hata yapma lüksü olmamalı. Ç.Rize maçını kazanmak isteyen bir teknik adam, çok yorulduğunu düşündüğü Mensah´ı çıkarıyorsa, 10 dakikalık dilim için içeri girecek-eldeki kadrodan-tek oyuncu Kucher olur vesselam.

  Nitekim bu değişiklik sonrası, saha parselizasyonu anlamında avantajlı konuma gelen Ç.Rize takımı, eski Kayserisporlu Ali Çamdalı´nın golü ile beraberliği alıp gitti.

  Ben size söyleyeyim; bu beraberlik Kayserispor adına çok menem bir şey oldu. Zira 3 puan alabilseydi eğer Kayserispor 12 puanda, rakibi ise 6´da kalacaktı. Büyük bir avantaj yitti gitti. Geriye ise bir dolu sıkıntı kaldı.

  Bundan sonrası biraz flu sanki!

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —