Metin SÖNMEZ


HER MAÇ, HER PUAN!

Üç maçlık istenmeyen periyodun ardından Osmanlı deplasmanı, büyük önem arz ediyordu.


 

                                                                                                                                    

  Üç maçlık istenmeyen periyodun ardından Osmanlı deplasmanı, büyük önem arz ediyordu. Olası kötü bir sonuç, sıkıntılı bir sürece çevrilebilirdi ama Kayserispor, Ankara´da kazanmaya yetecek kadar oynadı ve hedefi 12´den vurdu.

  Lig´de var olma mücadelesi veren ev sahibinin maça baskılı başlayacağı herkesin ortak öngörüsüydü. Öyle de oldu. Ev sahibi kısa sürede oyunun kontrolünü eline alarak, öne geçmeyi hedefledi. Ancak Kayserispor, rakibine bu imkânı tanımadı. Bir de yakaladığı ilk pozisyonda bulduğu penaltıyı Deniz Türüç ile gol tahvil edince, maçın bütün gidişatı kökten değişti.

  Bu tip maçlarda? Daha doğrusu, kümede kalma adına oynayan takımların mağlup duruma düştükten sonra geri dönmesi öyle sanıldığı kadar kolay olmadığı aşikâr bir durum. İşte dün Ankara´da tüm da olan buydu. Osmanlı takımı yenik duruma düştükten sonra deyim yerindeyse, kendini dünya başına yıkılmış gibi hissetti. Bu geriye düşme ve puan kaybetme korkusu öylesine sahaya yansıdı ki, Ankara temsilcisi sütten kesilmiş bebek edasından öteye geçemedi.

  Elbette bu durum, Kayserispor´u daha güçlü ve dominant kıldı. Rakibin bu ezik futbolunu kendi lehine çeviren sarı-kırmızılılar, oyuna istediği gibi hükmetti. Aslına bakarsanız, biraz sıksalar ve biraz daha isteseler farklı bir skor ortaya çıkabilirdi ama 1-0´ı yeterli gördüler.

  Ancak ve ancak maçın son dakikalarına doğru, hücum etmeye ve gol atmaya teşebbüs etmeye çalışan Osmanlı´nın tüm düşünceleri teşebbüsten öteye geçmedi; hepsi buydu 90 dakikanın özeti.

  Kayserispor aman aman futbol oynadı mı; tabii ki beklentilerin altında kaldı ama kazanmak adına ne varsa sahada yerine getirdi ve haklı bir galibiyetin altına imza attı.

  Avrupa hedefi varsa, artık bundan sonra her hafta Kayserispor adına alınacak tüm puanlar çok kıymetli.