Memduh BORAZAN


HEM KUPA HEM DE AVRUPA İÇİN!

İkinci yarı hazırlıkları Kayserispor, Antalya´da güç depoluyor? Ligin bir çok takımı Antalya´da. Herkesin amacı aynı.


İkinci yarı hazırlıkları Kayserispor, Antalya´da güç depoluyor? Ligin bir çok takımı Antalya´da. Herkesin amacı aynı. İkinci yarı form korumak, kalitenin üzerine kalite artırmak. Alt sıralar üst sıralara tırmanmak, üst sıralar hedef büyütmek amacında? İlk yarıyı gerçekten büyük bir çıkış yakalayan Kayserispor, ortaya koyduğu futbol ile taraftarı da kendine çekti. Yani bazı zorluklar yaşansa da, geçmiş yönetimin bile bu başarıda payı var diye düşünüyorum. Şöyle bir kadroya göz gezdirdiğinizde hangi oyuncunun eski yönetim tarafından Kayserispor´a kazandırıldığı ortada. Önemli oyuncular, göz dolduran oyuncular eski yönetimin transfer ettiği oyunculardır.

Tabi yeni yönetimde buna katkı sağlayarak başarı ortak bir noktada buluştu. Zaten amaç buydu. Kayserispor ağlama duvarı değil? Giden gelen olacak Ahmet gidecek, Mehmet gelecek, bu takım bu kulüp Kayseri´nin? Sahibi Kayseri´dir. Bu nedenle kim giderse gitsin kim gelirse gelsin Kayserispor için var gücüyle çalışmalı. Dün olduğu gibi bugün de başarı getirilmeli. Avrupada boy göstermeli. Sınırlı kalmamalı ligde. Hatta hatta kupanın yanına kardeş gelmeli!. Yani bunlar yapılmış bunlar başarılmış ise yine tekrarlanabilir. Bu ışık Kayserispor´da var. İyi şeşler olacak diye tahmin ediyoruz. Bakın şuan takım büyük bir hevesle büyük bir hırsla Antalya´da güç depoluyor. İkinci yarı başka bir Kayserispor için. İkinci yarı Avrupa kupaları için çıkacak sahaya. Hedef büyütülecek. Yeni transferler, nokta atışı olacak? Çok şey değişmesi için ilk yarının üzerinde bir performans sağlaması gerekecek? Manevi anlamda huzur yakalamış bir ortam gözüküyor? Maddi anlamda ise ?daha ne olsun´ dedirtecek gelir elde edildi? Destek verildi.

Kayseri´nin önde gelen isimleri sponsor oldu. Yani kriz el birliği ile çözülmüş oldu. Bakın burada ince bir detayı atlamak istemiyorum. Önceki yönetim işte her sezon yaşanan bu krizi kendi çözüyordu. Yani sıkıntıları anlatsa dahi kimse yardım etmiyordu. Neden biliyormusunuz ?Siz yaparsınız´ mantığı vardı. Yani kimsenin desteğini görmemişti eski yönetim. Şimdi Allah var el kol ayak taşın altında? Kime desen ?tamam´ diyor. İşte maddi güçte var artık. İkisi bir araya geldiğinde üçüncü konu ise başarı olsa gerek. Üçü bir arada olması içinde bu ikinci devrenin en başarılı takımı Kayserispor olmalı. Futbolcu almasını biliyor olmak yetmiyor bu camiada. Futbolcu satmasınıda bileceksin. Para harcaması kolay ama futboldan para kazanmasını da bileceksin. Kulübün kasasını dolduracaksın. Parlatmasını bilip satmasını öğreneceksin. İşte o zaman skor başarısı değil, kulüp başarısını yakalamış olursun. Bizim beklentimiz bu. Antalya kampından da sizlere gördüklerimi yazacağım. Sağlıcakla kalın.