Memduh BORAZAN


HEM FUTBOL, HEM BASKETBOL

Kayseri deyince akla, iş dünyası, siyaset ve spor gelir. Siyaset yaklaşan yerel seçimlerle birlikte hareketlenmeye başladı.


Kayseri deyince akla, iş dünyası, siyaset ve spor gelir. Siyaset yaklaşan yerel seçimlerle birlikte hareketlenmeye başladı.

İş dünyası zorda olsa bazı sıkıntıları yavaş yavaş geride bırakmaya başladı. Spor´da da önemli gelişmeler yaşanıyor. Kayserispor ve Kayseri´nin tek bayan basketbol takımında önemli sponsorluk anlaşmaları imzalandı.

İstikbal, Bellona ve Mondi gibi ünlü markaları bünyesinde barındıran Boydak Holding´e CEO görevi ile getirilen Alpaslan Baki Ertekin, Kayseri´nin değerlerine sahip çıktı.

Sponsorluk anlaşmaları ile iki takımın yükünü hafifletti. İşte Kayseri diğer şehirlere göre bu avantajlara sahip. Kayserispor belki bu sponsorluk anlaşması olmasa geçmişte olduğu gibi yine reklamsız bir lig geçirecekti. Diğer yandan ekonomi olarak zorda olan ve kapanması dahi gündeme gelen AGÜSpor bayan basketbol takımı. Önce ismi değiştirildi. Kayseri Basketbol Spor Kulübü adını aldı. Ardından işin en önemli tarafı ekonomiye geldi. Yine zor durumlarda ilk akla gelen Boydak Holding oldu. Sayın Alpaslan Baki Ertekin ile görüşmeler olumlu sonuçlandı ve işin adı konuldu. Sponsorluk imzası önceki gün imzalandı. "Bellona Kayseri Basketbol Kulübü" olarak 3,5 yıllık anlaşma sağlandı.

Bu şehrin kulübüne sahip çıkan, bu şehrin her isteğini yerine getirmeye çalışan emeklere saygı duymak gerekir. Bu anlaşmalar bir takımın kaderini değiştirebilir. Bu sezon yapılan bu anlaşmaların gerek basketbol takımına gerekse Kayserispor´a ilaç olmuştur ilaç.

Hele hele şu günlerde gelirin az olduğu, giderin kat kat fazla olması bu anlaşmaların değerini de ortaya çıkarmış oluyor. Kayseri´nin takımlarına sahip çıkan, onlara gerekli desteği veren ve vermeye de devam eden Sayın Alpaslan Baki Ertekin´e bir teşekkür çok olmasa gerek. Bu sponsorluk anlaşmaları diğer büyük firmalara da örnek olur inşallah. Lakin sadece Boydak grubuna bağlı firmalarla bu iş gitmez. Kayseri iş dünyasında zengin bir şehir. Şöyle bir kımıldanma olsa iki takımda rahata kavuşur. Artık bazı anlaşmalarda Kayseri´nin önemli kuruluşlarının da isminin Türkiye´de duyulması gerekir diye düşünüyorum.