Erhan KAN


HEDEFİ KENDİ ELİMİZLE YOK ETTİK

Teknik Direktör Marius Sumudica´nın söylediği gibi bundan sonraki haftaların tamamı zor geçecek.


Teknik Direktör Marius Sumudica´nın söylediği gibi bundan sonraki haftaların tamamı zor geçecek. Kadrosunda yeterli derinliğe sahip olan, motivasyon açısından sorun yaşamayan takımlar hedefine ulaşacak. Artık, tüm takımların hedeflerine varabilmesi için hata yapmaması gereken maçlar başlıyor. Peki bu şartlar altında Kayserispor´u neler bekliyor? Kayserispor´un en büyük handikabı bu süreçte bana sorarsanız hedefsizlik olacak.

********************
Ligde Avrupa Kupaları´na katılması için gereken dereceye aslına bakarsınız yakın bir konumda Kayserispor. Ama o kadar kupadan Avrupa´ya gitme teması işlendi ki camia içinde kupadan elendikten sonra kimse Avrupa´dan söz edemez hale geldi. Sanki tüm umutlar Türkiye Kupası´na bağlanmış bir gibi bir durum oluştu. Şimdi psikolojik olarak hem oyuncuları hemde tüm camiayı bu durumdan kurtarmak bir hayli zor olacağa benziyor. Kimse ligden Avrupa Kupaları´na katılabileceğine inanmıyor. Çok düşündürücü bir durum.

********************
Böyle olunca, hedefi olan camialar karşısında büyük bir motivasyon sorunu yaşayacağımız aşikar. Şampiyonluk, Avrupa kupaları yada ligde kalma yarışı veren takımlar bizden bir adım önde olacaklar bu süreçte. Elbette yukarıda dediğim gibi bizimde iddiamız var ama bunu kendi gözümüzde o kadar küçülttük ki oyuncularımız bile inanmaz bir hale geldi. Zira yönetim bile yaptığı açıklamalarda Avrupa Kupaları´na katılmanın tek yolu olarak Türkiye Kupası´nı gösterince bu durum kaçınılmaz hale geldi.

********************
Bu hafta Antalyaspor deplasmanı Kayserispor´un ligdeki konumu açısından oldukça belirleyici olacak. Ancak, kadro derinliği konusunda bu durum umut veren bir noktada değli.