Metin SÖNMEZ


HAYATA DÖNÜŞ!

   Kayserispor adına olmak ya da olmamak anlamı taşıyan karşılamaydı.


  Kayserispor adına olmak ya da olmamak anlamı taşıyan karşılamaydı.

   Puan kaybı demek, bitkisel hayat ile eş anlamlıydı. Çaykur Rize maçı, işte bu koşullar altında başladı. Dört bir tarafı gerginlikle yüklü olduğunu belli eden ev sahibi ekip, art arda kalesinde iki pozisyon verdikten sonra, golü buldu. Mensah'ın rakibi kontrada yakaladığı ve al da at diye yaptığı servisi, Kravets boş kaleye gönderince, işin şekli de, rengi de değişti. Belli ki, "Biz bu takımı havada, karada yeneriz" diye gelen Rizespor, gol sonrası şok yaşadı, resmen el frenini çekti, çekmek zorunda kaldı.

   Sarı-Kırmızılı takımın golü bulmasının sonrasında şaşkın ördek misali sahada ne yaptığını bilmeyen ve iki pas yapmaktan aciz kalan Rize'ye karşı farkı 2'ye çıkarmak işten bile değildi ama beyinler ayaklara hükmedemeyince, saha içi buram buram stres yüklendi. Kayserispor'da kadrosal anlamda yeterince eksik bulunmasına paralel, Pedro'nun sakatlanıp çıkması handikap hanesine yazılsa da Kayserispor oyunu dengede tutma adına takım olarak ciddi biçimde tavır gösterdi.

  İlk yarıda istediğini alan Kayserispor, kendisini ikinci yarıda kendisini ne beklediğini aslında çok iyi biliyordu. Rize yüklenecek, kontra fırsatları doğacaktı. Dakikalar ilerledikçe konuk ekibin baskısı arttı, maçı Lung'un koruduğu kalenin önüne yıktı. Tabii bu baskı, aynı zamanda şiddetle puana ihtiyacı olan ev sahibine de ciddi fırsatlar doğurdu ama ikinci gol gelmedi. Bu arada çok ciddi Rize tehlikeleri de yaşandı. Ancak Lung  birçok maçta olduğu gibi inanılmaz kurtarışlarla maça damga vuran isim oldu. Lung ile birlikte Hasan Hüseyin, Mensah, Kravets  günün başarılı isimleri olarak dikkat çekti...

   Evet; haftalar sonra gelen bu üç puan çok kıymetli. Hatta müthiş kıymetli. Hepimiz biliyoruz ki, acar başkan Berna Gözbaşı'na bırakılan bir enkaz var. Bu enkazın temizlenmesi, yeni bir sayfa açılması bu takım adına olmazsa olmak koşul. Umarız bu durumdan çıkmak adına tüm şehir bütünleşir ve gereken yapılır. Zira kat edilmesi gereken çok önemli mesafeler var.

  Dileriz ki, dün geceki galibiyet, hayata dönüş olarak kayıtlara geçer!