Metin SÖNMEZ


HAYATA DÖNÜŞ

Göztepe, az daha hiç hak etmediği halde bir puanı cebine koyup gidecekti ki, Mensah sahneye çıktı ve bitime üç dakika kala ?Yok öyle yağma, nereye? dedi?


     Göztepe, az daha hiç hak etmediği halde bir puanı cebine koyup gidecekti ki, Mensah sahneye çıktı ve bitime üç dakika kala ?Yok öyle yağma, nereye? dedi?

  Renktaş ve puandaş iki takımın mücadelesinde, kâğıt üzerinde favori Kayserispor idi. Rakibin, Serdar Gürler, Borges ve Yasin Öztekin gibi üç önemli isminin olmaması ev sahibinin işini ciddi biçimde kolaylaştırdı. Hücum volümü düşük ve deplasman özürlü rakibi karşısında oyunu forse ve domine eden Kayserispor, istediği golü erken buldu ve sonrasında, relaks bir havada maçı oynamaya başladı. Dakikalar geçtikçe, rakibine üstünlüğünü iliklerine kadar hissettiren Hikmet Karaman´ın talebeleri, defansif manada zaman zaman aksasa bile, soyunma odasına üstünlük içinde gitmeyi başardı.

  İkinci 45 için sahaya geri dönüldüğünde iki oyuncu birden sahaya süren Göztepe, beklenenin aksine yetersiz kaldı. Kayserispor´un sahayı istediği gibi kullandığı dakikalar içinde pozisyon da vardı ama beklenen gol gelmedi ama rakibine de kayda değer bir pozisyon vermedi. Artık sonlara doğru gelinirken, hiç beklenmeyen bir gol geldi Göztepe adına. Eski Kayserisporlu Berkan´ın köşe vuruşunda körün taşı misali Deniz Türüç´ün kafası, Lung´u tüm müdahalesine karşın çaresiz bırakınca, ?Eyvah, eyvah? durumları ortaya çıktı. Ancak Kayserispor beş dakika içinde yeniden hayat buldu, Göztepe kendi ceza alanı civarına kümelenince, günün başarılı isimlerinden Mensah çok temiz bir vuruşla, üç puanla birlikte takımına çok şey kazandırdı.

  Bu galibiyet ile birlikte, iki maçta 6 puanı hanesine yazdıran Kayserispor, süratle düşme potasını terk ederek derin bir nefes almış oldu. Alınan bu galibiyette, takımın isteği ve arzusu dışında Chery´nin olağanüstü futboluna parantez açmak lazım. Hollandalı, attığı gol dışında rakibin gardını düşüren ve takımının anahtar oyuncusu oldu. Tabii bir de Hikmet karaman faktörü var. Geldiği günden beri, çok önemli dokunuşlar ile birlikte Kayserispor´u tükenmişlik sendromundan çıkararak, hayat verdi deyim yerindeyse.

  Bana göre Kayseripor, denizi geçti, artık gölde boğulma tehlikesi de yok. Sonrası çok daha kolay vesselam!